državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Efes Anadolu prvič ali CSKA Moskva osmič?

Deli na:
Efes Anadolu prvič ali CSKA Moskva osmič?

CSKA je v polfinalu preskočil Real. - Foto: Twitter/Euroleague

V finalu zaključnega turnirja košarkarske evrolige v Vitorii se bosta ob 20.30 pomerila istanbulski Anadolu Efes, ki je v polfinalu presenetljivo premagal Fenerbahče, ter CSKA iz Moskve, ki je bila v izenačeni tekmi boljša od branilca naslova Real Madrida. Turki se bodo potegovali za prvi naslov v zgodovini kluba, Rusi pa za osmega.

Zasedba iz Moskve je v prednosti zavoljo kakovostnega in širokega igralskega kadra, predvsem pa zaradi izkušenj na zaključnih turnirjih. Od leta 2001 je manjkala le v Bologni 2002 ter v Barceloni 2011. To je zanjo sedemnajsti 'final four' v devetnajstih letih in osmi zaporedni. V tem času je bila trikrat prvak, še trikrat pa je igrala v finalu.

Efes Anadolu je že z uvrstitvijo v finale prišel do največjega uspeha v zgodovini kluba. Dvakrat so že bili udeleženci zaključnih turnirjev, nazadnje 2001, ko so na koncu zasedli tretje mesto, največji uspeh kluba, ki je bil ustanovljen leta 1976, pa je zmaga v pokalu Radivoja Korača 1996.

Dan pred finalom in obračunom za tretje mesto (17.30), ki bo ponovitev lanskega finala, je vodstvo evrolige razglasilo najkoristnejšega igralca sezone. Luko Dončića, ki je lani kot najmlajši v zgodovini evrolige prejel to prestižno priznanje, je nasledil Čeh Jan Vesely, član Fenerbahčeja.

Vesely je bil hkrati uvrščen tudi v idealno peterko evrolige, v kateri so še Nick Calathes (Panathinaikos Atene), Will Clyburn (CSKA Moskva), Brandon Davies (Žalgiris Kaunas) in Kostas Sloukas (Fenerbahče).