Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dominantna Swiatekova prvič ali Keninova drugič?

Deli na:
Dominantna Swiatekova prvič ali Keninova drugič?

Iga Swiatek - Foto: Profimedia

Poljakinja Iga Swiatek in Američanka Sofia Kenin se bosta kot finalistki danes ob 15. uri prvič podali na osrednje igrišče Philippe Chatrier na Rolandu Garrosu v Parizu. Presenetljivi zadnji obračun bo dal novo zmagovalko OP Francije, Keninova pa bo skušala proti dominantni najstnici priti do druge letošnje lovorike za grand slam.

Enaindvajsetletna Američanka pred letošnjo sezoni še ni igrala niti v četrtfinalu turnirjev velike četverice, letos pa je dobila OP Avstralije, potem ko je v finalu ugnala Španko Garbine Muguruzo, zdaj pa se je uvrstila še v finale peščenega grand slama v francoski prestolnici.

Do finala je oddala štiri nize, medtem ko njena tekmica v nobenem nizu ni oddala več kot štiri igre. Swiatekova je na poti do finala premagala tudi prvo nosilko in favoritinjo turnirja Romunko Simono Halep.

Do finala je oddala vsega 23 iger. A to nikakor ni zagotovilo za prvo slavje Poljakinje na grand slamih. Zadnjih osem žensk, ki so bile podobno dominantne kot Swiatekova in do finala niso izgubile niza ter so v vsakem od teh oddale zgolj štiri ali manj igre, so v njem vselej izgubile.

Nazadnje leta 2002 Američanka Venus Williams, med preostalo sedmerico pa je bila tudi slovenska zmagovalka Rolanda Garrosa (1977) Mima Jaušovec leta 1978.