cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za konec še nikoli doslej viden obračun za zmago na Giru

Deli na:
Za konec še nikoli doslej viden obračun za zmago na Giru

Foto: Profimedia

Zadnjih 15,7 kilometra od Cernesco sul Naviglia do Milana bo dalo zmagovalca dirke po Italiji. Pred zaključnim kronometrom imata Avstralec Jai Hindley in Britanec Tao Geoghegan Hart povsem isti čas. Prvi bo na traso krenil 25-letni Britanec ob 16.09, z rožnato majico pa se bo na pot tri minute kasneje podal še leto mlajši Avstralec.

Doslej se še nikoli ni zgodilo, da bi imela dva kolesarja pred zaključkom tritedenske preizkušnje povsem isti čas. Razpet predzadnje etape, ki jo je dobil Geoghegan Hart, pa je ponudil enega najbolj dramatičnih neposrednih dvobojev na velikih kolesarskih dirkah.

Doslej je sicer bolje kronometre na tem Giru vozil Britanec, sploh zadnjega v 14. etapi, v kateri je Hindleyja ugnal za minuto in 15 sekund. Po zahtevnem zadnjem tednu v Alpah pa sta se oba znašla v specifičnem položaju, v katerem bodo odločale malenkosti.

Slovenski adut na zadnjem kronometru bo Jan Tratnik. Doslej je v dveh vožnjah na čas osvojil 11. mesto v prvi ter deseto mesto v 14. etapi. "Seveda smo že malce utrujeni in komaj čakamo, da gremo domov. A sezono bi rad zaključil na lep način. Če mi uspe priti v deseterico, bom izjemno zadovoljen," je za Radio Slovenija dejal Tratnik.

"Skušal bom čim bolje odpeljati, če pa ne šlo, zaradi tega ne bo konec sveta. Eno etapo imam v žepu, tako da lahko lepo spakiram kovčke in se odpravim nazaj domov," je še dodal Idrijčan, ki bo na pot krenil ob 14.51. Domen Novak bo startal tri minute kasneje.

Za konec je Tratnik pokomentiral še dvoboj za rožnato majico. "Jai in Tao sta v istem času, nihče si ni mislil, da bo prišlo do takšnega zaključka. Na zadnjih klancih sta bila najboljša, tu ni kaj dodati. Kdo bo bolje odpeljal kronometer, bo dobil dirko. Gre za čisto fer igro, ena na ena."