zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes morda že znan nogometni prvak: Olimpija ali Celje? Ali morda le Maribor?

Deli na:
Danes morda že znan nogometni prvak: Olimpija ali Celje? Ali morda le Maribor?

Olimpija, Celje ali Maribor? - Foto: m24

Danes bo na sporedu predzadnji, 35. krog državnega prvenstva v nogometu. Čeprav večina ljubiteljev nogometa pričakuje, da bo o letošnjem naslovu odločala medsebojna tekma Celje - Olimpija v sredo, imajo Ljubljančani majhne možnosti, da bi naslov osvojili danes. Pred tekmama Olimpija - Tabor Sežana in Rudar Velenje - Celje imajo točko prednosti.

Scenarij, da bi zeleno-beli tretjič, odkar s tem klubom tekmujejo v prvi ligi, že danes prišli do naslova, je samo en. Sami bi morali zmagati, Celjani pa izgubiti. Le v tem primeru bi bila razlika med kluboma po predzadnjem krogu neulovljive štiri točke.

Bolj verjetno pa je, da bo odločitev padla v sredo. Celjani imajo danes na papirju celo lažje delo, saj gostujejo pri že zdavnaj odpisanem Rudarju, Velenjčani že precej časa vedo, da bodo v naslednji sezoni drugoligaši. Toda Celjani so prav nazadnje v tekmi, kjer so bili favoriti, izgubili točki proti Triglavu.

Po drugi strani Olimpija gosti precej bolj čvrsto sežansko ekipo, pred tremi dnevi pa je na težkem gostovanju v Murski Soboti iztržila točko, s katero bi si lahko danes tlakovala pot do naslova.

V prvih treh tekmah med Olimpijo in Celjem v sezoni sta se tekmeca enkrat razšla neodločeno (2:2), enkrat je zmagala Olimpija (3:1), enkrat pa Celje (1:0).

V večini preračunavanj ljubiteljev nogometa sta v končnici prvenstva ostala samo še ljubljanska in celjska ekipa. Ne gre pa spregledati, da imajo nekaj (resda zelo teoretičnih) možnosti tudi še branilci naslova iz Maribora.

Ti za Olimpijo zaostajajo pet točk (razmerje med Olimpijo, Celjem in Mariborom je po 34. krogu 66-65-61) in če bi sami dobili obe tekmi do konca sezone, Olimpija in Celje pa bi iztržila le po eno točko, bi se teoretično še lahko prebili na vrh.

Maribor bo danes igral z Domžalami.