stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ilka Štuhec gre po tretji naslov svetovne prvakinje v smuku

Deli na:
Ilka Štuhec gre po tretji naslov svetovne prvakinje v smuku

Foto: Reuters

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo bo danes v znamenju tekme alpskih smučark v kraljevski disciplini. V vlogi branilke naslova svetovne prvakinje je Slovenka Ilka Štuhec, ki bo še tretji zaporedni naslov smukaške svetovne prvakinje napadla s startno številko 17. Maruša Ferk bo nastopila s številko 21.

Ilka Štuhec je bila zelo zadovoljna po petkovih dveh treningih na smukaški progi Olympia delle Tofane, ki bo danes prizorišče bojev alpskih smučark za kolajne v najhitrejši disciplini alpskega smučanja. "Vržem se dol in uživam," je po treningih sporočila Štuhčeva.

Prvi, zaradi sočasnega moškega treninga skrajšani trening, je končala z osmim časom (+1,15), na drugem, ki je potekal po celotni progi, pa je dosegla šesti čas (+0,49) in bila ob prihodu v cilj zadovoljna. Nekoliko ponesrečeni superveleslalomski nastop, na katerem je bila z zaostankom več kot dveh sekund 25., je bil že pozabljen.

"Obstajajo še deli, ki jih lahko izboljšam, ampak gledano v celoti, dobro kaže. Proga postaja čudovita in res je užitek tukaj smučati. Veselim se tekme," je o svojih treningih dejala Štuhčeva.

Številko 1 bo nosila domačinka Francesca Marsaglia. Zmagovalka superveleslaloma Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je bila najhitrejša na drugem treningu, bo nosila številko 13.

V zgodovini sta le dve smučarki doslej v kraljevski disciplini na svetovnih prvenstvih osvojili tri naslove svetovne prvakinje. Prva je bila Nemka Christl Cranz (1935, 1937, 1939). Druga Avstrijka Annemarie Moser Pröll (1974, 1978, 1980).

V zgodovini še nobena smučarka ni trikrat zaporedoma postala svetovna prvakinja v smuku. Začetek smuka bo ob 11. uri.