Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maribor ostal brez dvojne krone - Olimpija je pokalni prvak!

Deli na:
Maribor ostal brez dvojne krone - Olimpija je pokalni prvak!

Foto: Jurij Kodrun

Nogometaši Olimpije so zmagovalci pokala Slovenije. V finalu v Celju so premagali Maribor z 2:1 (1:0). Olimpija je tako ubranila pokalni naslov.

* Stadion Z'dežele, gledalcev 8623, sodniki: Jug, Žunič in Vidali.
* Strelca: 1:0 Savić (17.), 2:0 Savić (75.), 2:1 Tavares (90.).
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bagnack, Maksimenko, Andrejašič, Tomić, Putinčanin, Savić, Suljić (od 90. Jurčević), Čekiči (od 90. Valenčič), Kadrić (od 86. Kidrič).
* Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Milec, Vrhovec (od 77. Mlakar), Pihler, Cretu, Dervišević (od 67. Tavares), Hotić, Mešanović, Zahović.
* Rumeni kartoni: Bagnack, Kidrič; Hotić, Vrhovec.
* Rdeči karton: /.

Državni prvaki Mariborčani in podprvaki Ljubljančani so se v Celju merili za pokalno lovoriko. Štajerci so lovili deseto, Olimpija pa šesto. Uspešnejša je bila slednja, na krilih dvakratnega strelca Stefana Savića je razveselila svoje navijače na lepo polni celjski Areni Z'dežele.

Trener Olimpije Safet Hadžić je tekmo v odsotnosti Roka Kronavetra začel z bolj ali manj pričakovano postavo, strateg Maribora Darko Milanič pa je v osrčje obrambe ob Sašo Ivkovića namesto Aleksandra Rajčevića postavil Alexandruja Cretuja.

V napadu Maribora sta bila Luka Zahović in Jasmin Mešanović in prav slednji je imel v drugi minuti prvo priložnost, a je z glavo sprožil prešibko. Po enakovredni igri v uvodnih minutah, ki niso prinesle velikih razburjenj, pa so Ljubljančani povedli v 17. minuti. Takrat se je Stefan Savić po lepi globinski podaji Tomislava Tomića izmuznil za hrbet Mariborove obrambe in nato rutinirano premagal Kenana Pirića.



Zeleno-beli so tudi sicer imeli nekaj več ideje v igri in se še dvakrat znašli v obetavnih akcijah, predvsem v 30. minuti bi lahko Haris Kadrić resno ogrozil Pirića, če ne bi preveč okleval. V 36. minuti so za nekaj vročih trenutkov v Olimpijinem kazenskem prostoru poskrbeli tudi Štajerci, a ni prišlo do pravega zaključnega strela.

V uvodu drugega polčasa kakih posebnih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani, so v 61. minuti nase opozorili Mariborčani, a bili znova brez pravega zaključka. Po kotu je sicer poskusil Aleks Pihler, a je Nejc Vidmar žogo ukrotil. Milanič je na premalo konkretno igro v napadu odgovoril z vpoklicem Marcosa Tavaresa.

Le malce zatem je na drugi strani žogo predolgo vlekel Savić, isti igralec pa se je znova izkazal v 75. minuti, ko je z roba kazenskega strela natančno meril v desni spodnji kot tekmečevih vrat in podvojil Olimpijino prednost. To je še enkrat razjezilo mariborske navijače, Viole so namreč z metanjem pirotehnike in trakov na zelenico za nekaj minuti prekinile tekmo.

V 86. minuti je na drugi strani Cretu poskusil s strelom z glavo po kotu, a je meril previsoko. Zatem pa so za prekinitev tekme z metanjem bakel na igrišče poskrbeli tudi pristaši Olimpije Green Dragons.

Kmalu po nadaljevanju tekme že v sodniškem dodatku pa je Maribor zmanjšal zaostanek, ko je iz bližine zadel Tavares. Na drugi strani je Asmir Suljić streljal v kazenskem prostoru, žoga pa se je od enega mariborskih branilcev odbila malo mimo vrat v kot. Nekaj trenutkov pozneje je Pirić branil še strela Roka Kidriča.

Že pred tem je bil na sporedu tudi finale mladinskega pokala, v katerem sta se pomerila mariborski in domžalski podmladek, z 2:1 je bil uspešnejši štajerski. Odločilni zadetek je dosegel Nick Hanik Horvat v 88. minuti.