Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dallas vendarle lahko zmaga

Deli na:
Dallas vendarle lahko zmaga

Foto: Profimedia

Kyrie Irving je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zadel odločilno trojko ter 17 od svojih skupno 33 točk v zadnji četrtini, Luka Dončić pa je k zmagi Dallas Mavericks nad oslabljenimi Utah Jazz s 120:116 dodal 29 točk in deset skokov. Spet so zmagali tudi Milwaukee Bucks, tokrat še brez Gorana Dragića, ki se je ekipi pridružil pred dnevi.

Dallas (34-32) je dan začel na sedmem mestu v zahodni konferenci, večer pa končal na petem mestu zahoda in izboljšal izkupiček na 3-5 na tekmah, na katerih sta skupaj zaigrala oba zvezdnika Irving in Dončić.

"Enostavno obožujem izziv," je dejal Irving o svoji izjemni igri v zadnji četrtini: "Rad opazujem, kje imajo fantje noge, kje so mentalno, spremljam, koliko ekip se drži svojega načrta igre."

"Obožuje ta trenutek," je dejal trener Dallasa Jason Kidd o Irvingu, ki je v Dallas prišel 6. februarja iz Brooklyn Nets. "Rad zmaguje. Rad pomaga svoji ekipi do zmage."

Tim Hardaway ml. je k zmagi dodal 24 točk s klopi.

Prvi strelec gostov je bil Lauri Markkanen s 33 točkami, Talen Horton-Tucker je dodal 21 točk.


Jazzerji so izgubili še četrtič zaporedoma in prvič v sezoni padli pod 50-odstotni izplen. Igrali so brez dveh zvezdnikov, branilca Jordana Clarksona (zvin prsta) in centra Walkerja Kesslerja (bolezen).

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek, ko bo gostoval pri New Orleans Pelicans.

Milwaukee Bucks pa so brez poškodovanega prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa slavili novo zmago. Tokrat so s 134:123 premagali Orlando Magic ter potrdili prvo mesto v vzhodni konferenci. Zdaj imajo pred Boston Celtics dve tekmi in pol naskoka.

Tokrat so blesteli Brook Lopez, Khris Middleton in Jevon Carter. Lopez je tekmo končal s 26 točkami, Middleton in Carter pa sta za Milwaukee dosegla po 24 točk.

Bobby Portis, Jae Crowder in Joe Ingles so prav tako končali z dvomestnim številom za Bucks, ki so slavili še deveto zaporedno zmago v gosteh.

Dragić se tudi tokrat še ni pridružil novi sredini na tekmi. Naslednja Milwaukee čaka v petek, ko bo doma gostil Brooklyn Nets.