GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić in Irving s prvo skupno zmago

Deli na:
Dončić in Irving s prvo skupno zmago

Foto: Profimedia

Luka Dončić in Kyrie Irving sta dosegla svojo prvo skupno zmago v Dallasu. Mavericks so se v severnoameriški košarkarski ligi NBA izkazali z najboljšim metom za tri točke v tej sezoni. Dončić je dosegel 28 točk, 10 podaj in sedem skokov, Irving pa je prispeval 23 točk za zmago v teksaškem derbiju nad odpisano zasedbo San Antonio Spurs s 142:116.

Košarkarji Dallasa so se po vrnili zmagovito po premoru zaradi tekme vseh zvezd lige NBA All-Star in prekinili niz treh porazov. San Antoniu so prizadejali 15. poraz po vrsti.

Z Dončićem in Irvingom, ki sta vodila napad, je Dallas tekmo končal z 52-odstotnim metom za tri točke. Hkrati pa so domači košarkarji dosegli največ točk v letošnji sezoni.

"Ljudje pravijo, da Luka in Kai potrebujeta žogo," je dejal trener Jason Kidd. "No, prav tako vedo, kako izkoristiti soigralce, in njuni soigralci trenutno dosegajo rezultate."

Šlo je za prvo izmed šestih tekem, ki jih bo Dallas odigral na domačem parketu v American Airlines Centru. Tekma se je začela z zamudo zaradi vlage na igrišču. Delavci so morali posušiti parket, ki je na nekaterih delih drsel.



V sredo je bila v tej dvorani tekma severnoameriške hokejske lige NHL med Dallasom in Chicagom, led pa je pod parketom in na ogrevanju so se pojavile težave.

Slovenski as Dončić je svoje opravil v prvih treh četrtinah, v zadnji četrtini pa trener Ljubljančana ni več poslal pod obroča.

Nastopil je tudi Vlatko Čančar z Denver Nuggets. Koprčan je tekmo začel v prvi peterki ter v 26 minutah dosegel 10 točk, tri skoke in asistenco. Denver je v gosteh premagal Cleveland Cavaliers z izidom 115:109.

Denver je prišel do četrte zmage po vrsti in z razmerjem 42 zmag in 18 porazov vodi v razvrstitvi zahodne konference. Dallas ima na šestem mestu razpredelnice 32 zmag in 29 porazov.