zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona potrdila naslov v sezoni 2018/19

Deli na:
Barcelona potrdila naslov v sezoni 2018/19

Foto: Profimedia

Nogometaši Barcelone so včeraj potrdili naslov prvaka Španije za sezono 2018/19. Tri kroge pred koncem primere division so z današnjo zmago proti Levanteju z 1:0 (0:0) Katalonci tekmecem ušli na neulovljivo razliko in potrdili 26. naslov državnega prvaka, osmega v zadnjih 11 sezonah.

Proti Levanteju, ki se je na Camp Nouu predvsem branil, a v zadnji minuti tudi zapretil z vratnico, je edini gol dosegel zvezdnik Lionel Messi. V igro je vstopil šele v drugem polčasu, zadetek, s katerim je Barca potrdila zmago v sezoni, pa dosegel v 62. minuti. Prvi strelec lige je včeraj tako dosegel že 34. zadetek.

Barcelonin najbližji zasledovalec Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka zdaj zaostaja devet točk, a zaostanka v zadnjih treh krogih ne more več nadoknaditi, saj je katalonski velikan boljši tudi v medsebojnih dvobojih. Nogometaši Barce so tokrat prvič pokal za najboljšega v Španiji dobili že takoj po koncu odločilne tekme.

Barcelona lahko v tej sezoni v zbirko doda še dve lovoriki, saj se je uvrstila v polfinale lige prvakov, kjer bo njen tekmec Liverpool, v domačem pokalu pa bo v finalu proti Valencii 25. maja lovila 31. lovoriko.