Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani se po prepričljivi zmagi na Islandiji že ozirajo proti Švedski in Armeniji (FOTO)

Deli na:
Mariborčani se po prepričljivi zmagi na Islandiji že ozirajo proti Švedski in Armeniji (FOTO)

Foto: Grega Wernig

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh premagali Valur Reykjavik s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu. Zmagovalca obračuna v drugem krogu kvalifikacij čaka obračun s švedskim AIK ali armenskim Araratom.

* Stadion Hlidarendi, sodniki: Jakubik, Wojcik in Niemirowski (vsi Poljska).
* Strelci: 0:1 Peričić (43.), 0:2 Hotić (60.), 0:3 Kronaveter (86./11 m).
* Valur: H. Halldorsson, Hedlund, Sigurbjörnsson, Eiriksson, H. Sigurdsson, Petry (od 78. Ingvarsson), K. Sigurdsson, Larusson (od 76. Bartalstovu), Adolphsson (od 83. Ingason), Finsen, Pedersen.
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 84. Kramarič), Kotnik, Kronaveter (od 89. Mešanović), Tavares (od 75. Požeg Vancaš).
* Rumeni kartoni: H. Sigurdsson; Cretu, Tavares, Ivković.
* Rdeči karton: /.

Slovenski prvak, ki je med drugim na sever Evrope potoval brez poškodovanega prvega napadalca Luke Zahovića, je z odliko opravil prvo nalogo v kvalifikacijah za ligo prvakov. Z goli Špira Peričića, Dina Hotića, ki je novopečeni očka sinu Laminu, in Roka Kronavetra si je priigral bržčas odločilno prednost pred povratno tekmo proti 22-kratnemu islandskemu prvaku.



V prvem polčasu si ekipi nista priigrali prav velikih priložnosti, izjema je bil prosti strel Roka Kronavetra v 28. minuti in poskus Patricka Pedersena v 35. minuti.

Toda favorizirani slovenski prvak je povedel v 43. minuti, ko je po prostem strelu in podaji Kronavetra, novinca v ekipi, z leve strani z glavo zadel še en novinec Špiro Perićić.

V drugem delu so Mariborčan povišali prednost v 60. minuti, ko je z novo podajo Kronaveter zaposlil Hotića, ki je zadel iz bližine za 2:0.

Odmevna okrepitev Maribora Kronaveter je dvema podajama v 86. minuti dodal še zadetek, ko je unovčil najstrožjo kazen po prekršku Bjarnija Erikssona.