Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Čeferin na vprašanje za milijon dolarjev: Ne vidim razlogov, da drugo leto ne bi priredili Eura

Deli na:
Čeferin na vprašanje za milijon dolarjev: Ne vidim razlogov, da drugo leto ne bi priredili Eura

Foto: Profimedia

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je po izbruhu epidemije novega koronavirusa opravil številne pogovore z najbolj imenitnimi medijskimi hišami na stari celini, v svojem zadnjem pogovoru za britanski časnik Guardian pa je dejal, da se bo "v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet".

Britanska časopisna hiša je Čeferinu med drugim zastavila tudi vprašanje za milijon dolarjev: ali bo drugo leto na sporedu prestavljeno evropsko prvenstvo?

"Ne vem in ne vidim razlogov, da drugo leto ne bi priredili evropskega prvenstva. Menim, da virus ne bo trajal večno, spremembe se bodo zgodile veliko prej, kot si mislimo," je v pogovoru za angleški časnik, ki so ga povzele tudi nekatere vodilne tiskovne agencije, dejal Slovenec na čelu Uefe.

Čeferin je imel med epidemijo novega korononavirusa vseskozi pozitivno držo. "Apokaliptična stališča, da moramo počakati na drugi, tretji ali pa celo peti val epidemije, mi niso všeč. Prepričan sem, da se bo v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet in da bodo na stadionih kmalu tudi nogometni privrženci," je optimističen Čeferin, ki ne verjame, da bo koronakriza za vedno spremenila nogomet.

"Nogomet se ni spremenil med prvo in drugo svetovno vojno in se ne bo niti po epidemiji novega koronavirusa," je dejal Čeferin.V zadnjem času so se v nogometnem zakulisju pojavile govorice, da imajo nekatera mesta, predvsem španski Bilbao, določene težave in pomisleke pri organizaciji letos prestavljenega evropskega prvenstva na drugo leto.

Čeferin je v zvezi s tem dejal, da je želja Uefe, da med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto v celoti in po programu izpelje euro, ki je v počastitev 60-obletnice od prvega evropskega prvenstva predvideno v 12 mestih in 11 državah.

Poleg Bilbaa bodo tekme evropskega prvenstva drugo leto gostili še v Londonu in Glasgowu (oba Velika Britanija), Münchnu (Nemčija), Rimu (Italija), Bakuju (Azerbajdžan), Sankt Peterburgu (Rusija), Budimpešti (Madžarska), Bukarešti (Romunija), Amsterdamu (Nizozemska), Dublinu (Irska) in Koebenhavnu (Danska).

Uefa bo končno odločitev o evropskem prvenstvu sprejela po seji izvršnega odbora, ki bo namesto 27. maja na sporedu 17. junija.

loading...
Loading...