Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gasilec junak postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori

Deli na:
Gasilec junak postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori

Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori - Foto: Foto: Sašo Švigelj/M24

V Cankarjevem domu so ob robu slavnostne akademije Gasilske zveze Slovenije ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem podelili častni naziv gasilcu, ki so ga pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS Marjana Šarca izbrali bralci časopisa Novice Svet24. Gasilec junak 2019 je postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori.

Gasilska zveza Slovenije je danes pripravila sklepno prireditev ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem. Z njo so zaokrožili leto številnih dogodkov, ki so zaznamovali gasilske jubileje. Ob tej priložnosti pa je potekala tudi slavnostna podelitev častnega naziva gasilec junak, ki ga je s svojim častnim pokroviteljstvom podprl tudi predsednik vlade RS Marjan Šarec.

Izbor gasilca junaka je potekal v sodelovanju časopisa Novice Svet24 ter Radia in TV Veseljak. Zadnjo besedo pri podelitvi tega častnega naziva so imeli bralci časopisa Novice Svet24. Ti so v finalu izbirali med štirimi požrtvovalnimi gasilci: Juretom Kovačem iz PGD Nova Cerkev, Brankom Zupancem iz PGD Brežice, Primožem Kastelicem iz PGD Vrh pri Višnji Gori in Matejem Bončo iz PGD Črni Vrh nad Idrijo, ki so s požrtvovalnimi dejanji rešili življenja drugih.

Gasilec junak 2019 je postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori. Kastelic si je naziv prislužil s tem, da je rešil življenje svojemu dedku Marjanu Grosu, ki je doživel zastoj srca med podiranjem drevesa. Kastelic je kot poklon ob tej priložnosti prejel svečano gasilsko uniformo, njegovo gasilsko društvo pa nov agregat. Častni naziv sta podelila direktor podjetja Svet24, d. o. o., Igor Klun in odgovorna urednica časopisa Novice Svet24 Petra Rupnik.

Celotna akcija pa je imela tudi dobrodelno noto. V času akcije je namreč prek sporočil SMS z besedo GASILEC5 na številko 1919 potekalo tudi zbiranje donacij za ustanovo Metoda Rotarja pri Gasilski zvezi Slovenije, ki pomaga družinam gasilcev, poškodovanih v intervenciji.

Celotno zgodbo in video prispevek o junaškem dejanju Primoža Kastelica, si lahko ogledate na tej povezavi.