nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić in Dragić bosta le s tribun navijala za košarkarje, ki se borijo za SP

Deli na:
Dončić in Dragić bosta le s tribun navijala za košarkarje, ki se borijo za SP

Foto: Bobo

Slovenski košarkarji bodo danes in v nedeljo gostili zadnji dve tekmi v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo 2019 na Kitajskem. Obe tekmi bosta v Stožicah; nocoj ob 20. uri s Španijo in v nedeljo ob isti uri proti Črni gori.

Slovenija bo nastopila precej oslabljena v primerjavi z ekipo z evropskega prvenstva na Finskem in v Turčiji. Manjkali bodo trije ključni igralci. Goran Dragić, ki je zaključil reprezentančno pot, Luka Dončić, ki mu novi delodajalci v Teksasu niso prižgali zelene luči za nastop, ter Anthony Randolph, ki je zaradi skromne forme in zdravstvenih težav ostal brez dela v Real Madridu.

Dan pred tekmo pa je iz tabora Slovenije prišla še ena neprijetna vest. Zaradi poškodbe na obeh tekmah ne bo niti kapetana Gašperja Vidmarja. Kapetanski trak si bo tako nadel Klemen Prepelič.

Bosta pa dva od njih, Luka Dončić in Goran Dragić, sedela tik ob parketu v Stožicah in spodbujala reprezentanco.



Tekma je za Slovenijo zelo pomembna, še posebej po februarskem spodrsljaju v Belorusiji. V prvih štirih nastopih so izbranci selektorja Rada Trifunovića zabeležili dve zmagi, za nadaljevanje kvalifikacij letos septembra in novembra ter februarja prihodnje leto pa potrebujejo čim večjo zalogo zmag za pot na Kitajsko.

Španija ima v svoji zasedbi zgolj enega igralca iz lige NBA, Juancha Hernangomeza iz Denver Nuggets, ostali pa v večini izhajajo iz španskega prvenstva in so s štirimi dosedanjimi zmagami dokazali, da so dostojni nasledniki reprezentance bratov Gasol, ki je v zadnjih dvanajstih letih osvojila eno zlato medaljo na svetovnem prvenstvu (2006), dve srebrni na olimpijskih igrah (2008, 2012) in bila trikrat evropski prvak (2009, 2011, 2015).

Vstopnice za tekmo so še na voljo na prodajnih mestih. Košarkarska zveza Slovenije pričakuje, da bo v dvorani od 6000 do 7000 gledalcev, ki so lahko v tako izenačenih in odločilnih tekmah jeziček na tehtnici za zmago. Cene se gibljejo od 14 do 95 evrov, prvič doslej pa je na voljo tudi poseben paket vstopnic, ki obiskovalcu za 200 evrov omogoči druženje s člani reprezentance ter glavnima zvezdnikoma v dvorani, Luko Dončićem in Goranom Dragićem.