tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

messi gleženj 1 Ekipa24.si

Pogled na Messijev gleženj je šokiral vse, zdaj ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

Magazin

Proti Škotom za zmago in z upanjem, da Malta premaga Slovaško

Deli na:
Proti Škotom za zmago in z upanjem, da Malta premaga Slovaško

Foto: Grega Wernig

Slovensko reprezentanco drevi ob 18. uri čaka še zadnja tekma rednega dela kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Položaj ekipe ni rožnat, saj je četa Srečka Katanca, ki bo izbrano vrsto v Stožicah proti Škotski bržkone vodil še zadnjič, trenutno četrta in za preboj iz kvalifikacij ni odvisna zgolj od sebe.

Slovenci so si pot do napredovanja zaprli že precej pred četrtkovim minimalnim porazom pri Angliji (0:1), zato zdaj v zadnjem krogu ne odločajo zgolj sami o svoji usodi. Po nekem, precej optimističnem scenariju, lahko še osvojijo drugo mesto v skupini, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za mundial. Premagati morajo Škotsko in Malta mora v gosteh ugnati Slovaško. V skupini F vodi Anglija s 23 točkami, druga je Škotska s 17, tretja Slovaška s 15, četrta Slovenija jih ima 14. Litva na petem s šestimi točkami in Malta na zadnjem mestu s točko sta odpisani.

Danes zvečer bo ekipi nasproti stala Škotska. Moštvo bo na tribunah spodbujalo nekaj več kot 3000 navijačev v kiltih, še enkrat toliko jih bo po mestu, kjer napovedujejo veliko veselje, saj so nazadnje na svetovnem prvenstvu igrali leta 1998. Tudi Nogometna zveza Slovenije se trudi, da bi na zadnji krog kvalifikacij v Stožice privabila čim večje število navijačev, tekma pa bo poslovilna (v primeru neuvrstitve na SP) za selektorja Katanca, ki je že po porazu z Anglijo dejal, da bo ekipo vodil le še to nedeljo.Prvo tekmo v teh kvalifikacijah so na domačih tleh Škoti dobili z 1:0. Slovenci Škotov še niso ugnali, dvakrat so Škoti doslej zmagali, dvakrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Kapetan ekipe Boštjan Cesar bo danes odigral jubilejno 100. tekmo v državnem dresu, zaradi kartonov bosta v ekipi manjkala Valter Birsa in Rene Krhin, viroza je od ekipe oddaljila Damjana Boharja. Tekmo bo sodila švedska trojica Jonas Eriksson, Mathias Klasenius in Daniel Wärnmark.

Tekma, ki si jo bo ogledal tudi predsednik vlade Miro Cerar, bo imela tudi dobrodelno noto, saj bo del izkupička od vsake prodane vstopnice namenjen združenju Evropa Donna Slovenija. Dobrodelni pa bodo tudi škotski navijači. Njihova dobrodelna fundacija Tartan Army Children's Charity (TACC) bodo projektu Botrstvo podarili 5000 evrov, člani škotske fundacije Tartan Army Sunshine Appeal pa bodo društvu Bravo za otroke, mladostnike s specifičnimi učnimi težavami predali donacijo v višini 5000 funtov, ob tem pa se bodo srečali tudi z otroci in mladostniki.