zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bogdan Barovič v samoizolaciji: »Naslikal sem sliko. Drugi so napisali pesem. Jo zapeli.«

Deli na:
Bogdan Barovič v samoizolaciji: »Naslikal sem sliko. Drugi so napisali pesem. Jo zapeli.«

Bogdan Barovič - Foto: Šimen Zupančič

Bogdan Barovič, nekdanji novinar, nato tudi župan Trbovelj in poslanec, se, odkar se je upokojil, aktivno posveča slikarstvu. V dneh, ki jih zaznamuje širjenje novega koronavirusa, se je podobno kot drugi umetniki tudi on na aktualne razmere odzval ustvarjalno. Naslikal je sliko, za katero želi, da bo koga pomirila, drugega vzpodbudila, tretjemu dala spoznanje, da mislimo nanj.

Bogdan Barovič se sicer slikarstvu posveča že dolgo, prav v letošnjem letu pa obeležuje 25-letnico svoje ljubiteljskega ustvarjanja. Je samouk, znanje in podporo sta mu dala Janez Knez ter Severina Trošt Šprogar.

Dneve v samoizolaciji zaradi novega koronavirusa tudi on preživlja ustvarjalno. Ob tem je nastala prav posebna slika z motivom čolna.

Foto: Osebni arhiv Bogdana Baroviča - Delo Bogana Baroviča, ki je nastalo v dneh, ki jih zaznamuje epidemija novega koronavirusa.

Bogdan Barovič je ob njej zapisal: »Naslikal sem sliko. Drugi so napisali pesem. Jo zapeli. Nekaj moramo početi za dobro vseh nas. In dati tistim, ki delajo. Tistim, ki trpijo. Moramo se čutiti koristne. Vsak na svoj način. Slika pove vse: prikaže odtujenost in sivino časa in prostora v tem trenutku. Pove pa tudi, da smo, ko smo narazen, še toliko bolj skupaj. Želim , da bo slika koga pomirila, drugega vzpodbudila, tretjemu dala spoznanje, da mislimo nanj. Toliko lahko dam jaz. Vsem želim Dobro.«