bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

Sha’carri Richardson Ekipa24.si

Nikoli prej tako razgaljene?! Dres Američank za ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bivši zvezdnik Barcelone zaradi posilstva obsojen na štiri leta in pol zapora

Deli na:
Bivši zvezdnik Barcelone zaradi posilstva obsojen na štiri leta in pol zapora

Dani Alves na sodišču - Foto: Profimedia

Brazilskega nogometnega reprezentanta Danija Alvesa je sodišče v Barceloni obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni, potem ko ga je spoznalo za krivega posilstva ženske v nočnem klubu konec leta 2022, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Alves se lahko na odločitev pritoži še na vrhovno sodišče.

"Žrtev v dejanje ni privolila in obstajajo dokazi, da je šlo za posilstvo ne glede na pričanje obeh strani," je, kot ga citira AFP, v izjavi zapisalo sodišče v Barceloni.

Tožilci so za nekdanjega zvezdnika Barcelone in PSG ter brazilske reprezentance sprva zahtevali devet let zaporne kazni z dodatnimi desetimi leti pogojno, je ob začetku sojenja 5. februarja pisala AFP.

Štiridesetletni branilec je v zaporu vse od aretacije januarja 2023, potem ko ga je neka ženska obtožila, da jo je posilil na stranišču VIP-prostora nočnega kluba Sutton v Barceloni v zgodnjih jutranjih urah 31. decembra 2022.

Alves, ki ima 126 nastopov za brazilsko reprezentanco, je sprva zanikal, da bi žensko sploh poznal. Pozneje je večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje.

Do aretacije je igral za mehiški klub Pumas, policija ga je aretirala 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice po koncu svetovnega prvenstva v Katarju in ga odpeljala v pripor. Njegov tedanji klub je z njim takoj prekinil pogodbo.

Alves, ki je igral tudi za Juventus in Sevillo, je v nogometni karieri osvojil kar 42 lovorik, z Barcelono je trikrat osvojil ligo prvakov, z Brazilijo pa dvakrat južnoameriško prvenstvo.