Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bivši pevec Bijelog dugmeta Islamović bo Bihać branil pred migranti

Deli na:
Bivši pevec Bijelog dugmeta Islamović bo Bihać branil pred migranti

Alen Islamović - Foto: osebni arhiv

Bivši pevec skupin Bijelo dugme in Divlje jagode Alen Islamović se je vrnil v rojstni Bihać v Bosni in Hercegovini, kjer se namerava politično udejstvovati ter oblikovati neodvisno politično listo.

Islamović, ki je bil zadnji pevec skupine Bijelo dugme od leta 1984 do njenega razpada leta 1989, je kot razlog za svojo odločitev navedel migrantsko krizo, ki Bihać pretresa že nekaj let.

Čeprav že leta živi v Zagrebu, je v pogovoru za sredine banjaluške Nezavisne novine dejal, da ne bo več nemi opazovalec hitrega pogrezanja Bihaća v bedo in kaos ter da bo ustanovil neodvisno listo z bivšim županom mesta Emdžadom Galijaševićem. Okoli sebe bo zbral odločne in dobro organizirane mlade ljudi in podjetnike, ki se ne bojijo opozoriti na napake, a tudi delovati, da bi se stvari izboljšale, je dejal v pogovoru, ki je objavljen na spletni strani časnika.

Sprožilec za vstop v politiko je bil po njegovih besedah lanski napad migrantov na njegovega bobnarja v Bihaću, želi pa tudi pomagati meščanom, ki so nezadovoljni in jih je strah, sedanji župan mesta pa že štiri leta ne stori ničesar. Dejal je, da se meščani Bihaća zaradi migrantov bojijo za svoje premoženje, izogibajo se tudi sprehodom po ulicah mesta.

Islamović je tudi napovedal, da bo nadaljeval z glasbo. Jeseni tako načrtuje objavo novega albuma s svojo novo skupino Srčani udar.

Po ocenah policije je v BiH trenutno okoli 9000 migrantov, od katerih sta kar dve tretjini v Unsko-sanskem kantonu na severozahodu BiH, ki meji na Hrvaško. V tem kantonu je tudi Bihać. Okoli 25 kilometrov od mesta je migrantski center za tiste, za katere ni bilo prostora v sprejemnih centrih.