markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Magazin

Bi se Giro lahko vrnil v Slovenijo?

Deli na:
Bi se Giro lahko vrnil v Slovenijo?

Lanska dirka po Sloveniji (fotografija je simbolična). - Foto: Luka Vovk

Slovensko cestno kolesarstvo z uspehi tekmovalcev doživlja velik razcvet. Kolesarska zveza Slovenije (KZS) ga želi, kot je v pogovoru za Dnevnik dejal njen predsednik Pavel Marđonović, izkoristiti in na slovenske ceste pripeljati velik dogodek. Pogovarja se o organizaciji evropskega prvenstva, spet pa si želi, da bi Slovenijo obiskal tudi Giro.

Svetovno prvenstvo bi bil prevelik zalogaj, stroški organizacije evropskega prvenstva pa so manjši, a ga vseeno ne morejo izvesti brez pomoči države.

"Organizacija evropskega prvenstva bi bila možna že leta 2026, realno je to izvedljivo. Seveda s pomočjo države, sami tega ne moremo, saj je kolesarstvo šport, v katerem se vstopnic ne prodaja. Potrebujemo nekaj milijonov evrov. Za državo je sicer to velik zalogaj, a ekonomija pravi, da se vsak vložen evro v šport dvojno povrne," meni predsednik, ki želi, da bi v Sloveniji spet gostovala tudi dirka po Italiji, da bi bil v njej vsaj start ali cilj kakšne izmed etap.

Marđović trdi, da je bila izguba na KZS ob njegovem prihodu 150.000 evrov, zdaj so jo zmanjšali na približno 100.000 evrov. Uspehi tekmovalcev so ji zagotovo zagotovili nekaj več denarja, a hkrati so večji tudi odhodki, zaradi njih izgube še niso sanirali.

"KZS v svoje programe investira več kot v preteklosti. Predvsem veliko vlagamo v mladinski pogon. Uspehi za KZS pomenijo lažje delovanje, a tudi veliko večjo odgovornost in obvezo," trdi Marđonović in dodaja, da je zveza v dobrem stanju, da storili korak naprej pri PR delovanju, marketingu in organizaciji dirk. Da bo to še izboljšal, pa namerava kandidirati za nov mandat: "En štiriletni mandat je premalo za popoln razvoj in izboljšave je premalo."