Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ameriška loterija: rekordnih 1,59 milijarde dolarjev gre vsaj na tri dele

Deli na:
Ameriška loterija: rekordnih 1,59 milijarde dolarjev gre vsaj na tri dele

Foto: Getty Images

V ameriški loterijski igri Powerball, kjer je bil v igri rekorden dobitek 1,59 milijarde dolarjev, so prodali najmanj tri zmagovalne lističe - v zveznih državah Kalifornija, Florida in Tennessee. Predstavniki loterije opozarjajo, da bo trajalo več ur, da bodo ugotovili, ali so bile srečke z zmagovalno kombinacijo prodane v še kateri zvezni državi.

Zmagovalec mora zadeti kombinacijo petih številk od ena do 61, poleg tega pa še posebno številko od ena do 26, ki se imenuje powerball. Zmagovalna kombinacija je bila tokrat 4,8,19,27 in 34 ter powerball 10, poročajo tuje tiskovne agencije.

O prodani zmagovalni srečki so najprej poročali iz Kalifornije, kjer jo je srečnež kupil v manjši lokalni trgovini. Televizija NBC je kasneje poročala, do sta bila zmagovalna lističa prodana tudi v državah Florida in Tennessee. Po napovedih bo trajalo več ur, da bodo ugotovili končno število dobitnikov.

Verjetnost za glavni dobitek je ena proti 292 milijonov. Če bi bil glavni dobitnik samo eden, bi v primeru, da bi želel enkratno izplačilo dobitka, dobil 930 milijonov dolarjev, če pa bi sprejel izplačilo dobitka v obliki letnih rent, pa bi mu pripadala celotna vsota, torej 1,59 milijarde dolarjev (1,47 milijarde evrov).

V igri Powerball niso razdelili glavnega dobitka vse od lanskega novembra in od takrat je po 18 žrebanjih znesek narasel na rekordnega. Doslej je bil rekordni dobitek na ameriški loteriji 656 milijonov dolarjev.

ZDA je zato zajela prava loterijska mrzlica in ljudje so vsepovsod kupovali loterijske lističe po dva dolarja. Zaradi velikega zanimanja je glavni dobitek, ki je bil v sredo večino dneva 1,5 milijarde dolarjev, pred žrebanjem zvečer vreden 1,59 milijarde dolarjev.

Powerball se igra v 44 zveznih državah ZDA, prestolnici Washington, na Deviških otokih in v Portoriku ter poteka 13 let. Doslej je bilo največ zmagovalcev - 16 - iz Pensilvanije.