stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Spolni prestopniki v New Yorku ne smejo igrati Pokemon Go

Deli na:
Spolni prestopniki v New Yorku ne smejo igrati Pokemon Go

Foto: Getty Images

V zvezni državi New York so včeraj spolnim prestopnikom prepovedali uporabo aplikacije za igranje igre Pokemon Go, ki je zajela ves svet. Igra omogoča, da igralci s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije. Med lovom pa pogosto odtavajo na nenavadna ali nevarna območja.

Igro, ki je luč sveta ugledala 5. julija, so razvili v ameriškem podjetju Niantic, doslej pa so jo v ZDA na svoje mobilne naprave prenesli 75 milijonov krat.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naročil, da pristojne oblasti prepovejo igranje igre skoraj 3000 registriranim spolnim prestopnikom, ki so na pogojnem izpustu. Prepoved, ki je namenjena zaščiti otrok, zajema prenos aplikacije, dostop do igre ali sodelovanje v igri.

"Zaščita newyorških otrok je prioriteta številka ena in z razvojem tehnologije moramo zagotoviti, da ta napredek ne postane nova možnost za nevarne posameznike, ki prežijo na nove žrtve," je Cuomo dejal v izjavi. Guverner je včeraj pisal Nianticu ter prosil za pomoč pri preprečevanju dostopa do igre za spolne prestopnike.

"Država je sprejela odločitev za prepoved igranja igre za spolne prestopnike, a potrebujemo vašo pomoč, da zagotovimo, da ti prestopniki ne bodo nadaljevali z uporabo Pokemon Go," je zapisal.

Poročilo dveh newyorških senatorjev kaže, da so otroke, ki igrajo Pokemon Go, nevede zvabili v neposredno bližino spolnih prestopnikov. Samo v New Yorku je trenutno na pogojnem izpustu skoraj 3000 spolnih prestopnikov. V zvezni državi pa od leta 2008 vodijo register naslovov elektronske pošte in internetnih identitet za vse spolne prestopnike.