diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Magazin

Aleksander Mežek: Ko se boriš sam s sabo, si rad sam

Deli na:
Aleksander Mežek: Ko se boriš sam s sabo, si rad sam

Foto: Primož Lavre

Aleksandra Mežka so glasbena pot in splet različnih naključij leta 1972 popeljali v London, kjer je veliko let živel in ustvarjal, hkrati pa je po uspešnici Siva pot potekala tudi njegova kariera v Sloveniji. Zdaj ga je ta siva pot ponovno pripeljala domov na Gorenjsko, kjer smo se tudi srečali za naš intervju.

Smo v času svetovnega nogometnega prvenstva, ko naj bi se, tako pravijo, na marsikaterem koncu sveta ustavil čas. Spremljate tudi vi nogomet v teh dneh?

Te mednarodne tekme vsekakor spremljam. Letos se mi zdi kar zanimivo, ker je veliko favoritov že izpadlo iz tekmovanja in zdaj vsi pričakujejo, da se bo na koncu zgodilo kaj zanimivega.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Mežek pove, kako so ga v tujini sprejeli kot nekoga, ki je prihajal iz socialistične Jugoslavije; se razgovori o albumu, ki je najbolj zaznamoval čas slovenskega osamosvajanja; razkrije, kako je dobil pravice za Sivo pot, priredbo pesmi Johna Denverja, in spregovori o plagoatorstvu med slovenskimi glasbeniki; se odpre o izkušnji z boleznijo raka na debelem črevesu; pove, kaj v  življenju obžaluje.