aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

Magazin

Aleksander Mežek: Ko se boriš sam s sabo, si rad sam

Deli na:
Aleksander Mežek: Ko se boriš sam s sabo, si rad sam

Foto: Primož Lavre

Aleksandra Mežka so glasbena pot in splet različnih naključij leta 1972 popeljali v London, kjer je veliko let živel in ustvarjal, hkrati pa je po uspešnici Siva pot potekala tudi njegova kariera v Sloveniji. Zdaj ga je ta siva pot ponovno pripeljala domov na Gorenjsko, kjer smo se tudi srečali za naš intervju.

Smo v času svetovnega nogometnega prvenstva, ko naj bi se, tako pravijo, na marsikaterem koncu sveta ustavil čas. Spremljate tudi vi nogomet v teh dneh?

Te mednarodne tekme vsekakor spremljam. Letos se mi zdi kar zanimivo, ker je veliko favoritov že izpadlo iz tekmovanja in zdaj vsi pričakujejo, da se bo na koncu zgodilo kaj zanimivega.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Mežek pove, kako so ga v tujini sprejeli kot nekoga, ki je prihajal iz socialistične Jugoslavije; se razgovori o albumu, ki je najbolj zaznamoval čas slovenskega osamosvajanja; razkrije, kako je dobil pravice za Sivo pot, priredbo pesmi Johna Denverja, in spregovori o plagoatorstvu med slovenskimi glasbeniki; se odpre o izkušnji z boleznijo raka na debelem črevesu; pove, kaj v  življenju obžaluje.