martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Deli na:
Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Agencija za varnost prometa želi v Evropskem tednu mobilnosti in bližajočem Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah opozoriti na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov, zato je v ta namen pripravila niz videov, ki so jih posneli skupaj s košarkarskimi legendami.

Agencija za varnost prometa s številnimi akcijami opozarja posamezne deležnike na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov.

V času Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra in Evropskega dneva brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 26. septembra ter v prizadevanjih za večjo prometno varnost, je agencija, skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem, posnela niz videov.


V njih nekdanji košarkarji na sproščen način opozarjajo udeležence v prometu, da je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka, dovolj je le stotinka sekunde, saj že samo s pogledom na mobilni telefon ali prehitro vožnjo lahko nekomu za vselej korenito spremenimo ali vzamemo življenje.

Agencija pri preventivni akcijah pogosto sodeluje z znanimi Slovenkami in Slovenci, ki se pozivu k sodelovanju vedno odzovejo, saj se zavedajo, da lahko tudi njihov glas pripomore k odgovornejšemu ravnanju v prometu. Zato košarkarji pozivajo:


Sani Bečirović: »Uporaba varnostnega pasu ščiti pred posledicami prometne nesreče in lahko reši vaše življenje. Pred vožnjo se vedno pripnem in poskrbim, da so vsi potniki v vozilu varno pripeti. O pomenu pravilne uporabe otroških sedežev in varnostnega pasu učim tudi svoja otroka. Vozite varno in odgovorno!«


Marko Milič: »Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno zmanjšuje pozornost za dogajanje v prometu in podaljšuje reakcijski čas voznika. Med vožnjo ne uporabljam mobilnega telefona, saj se zavedam tveganja, ki ga prinaša za varno udeležbo v prometu, ne glede na to, ali smo vozniki, kolesarji ali pešci. Vedno spremljajte dogajanje okrog sebe in vozite pametno!«


Boštjan Nachbar: »Prehitra vožnja je lahko usodna. Upoštevajte cestno-prometne predpise, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in vozite odgovorno! S hitrostjo so povezani še drugi dejavniki, kot so nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in prekratka varnostna razdalja. Sam upoštevam pravila in vozim strpno, zato tudi vas pozivam k varni in odgovorni vožnji, saj tako lahko preprečimo marsikatero nesrečo.«

X
loading...
Loading...