kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Deli na:
Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Agencija za varnost prometa želi v Evropskem tednu mobilnosti in bližajočem Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah opozoriti na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov, zato je v ta namen pripravila niz videov, ki so jih posneli skupaj s košarkarskimi legendami.

Agencija za varnost prometa s številnimi akcijami opozarja posamezne deležnike na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov.

V času Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra in Evropskega dneva brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 26. septembra ter v prizadevanjih za večjo prometno varnost, je agencija, skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem, posnela niz videov.


V njih nekdanji košarkarji na sproščen način opozarjajo udeležence v prometu, da je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka, dovolj je le stotinka sekunde, saj že samo s pogledom na mobilni telefon ali prehitro vožnjo lahko nekomu za vselej korenito spremenimo ali vzamemo življenje.

Agencija pri preventivni akcijah pogosto sodeluje z znanimi Slovenkami in Slovenci, ki se pozivu k sodelovanju vedno odzovejo, saj se zavedajo, da lahko tudi njihov glas pripomore k odgovornejšemu ravnanju v prometu. Zato košarkarji pozivajo:


Sani Bečirović: »Uporaba varnostnega pasu ščiti pred posledicami prometne nesreče in lahko reši vaše življenje. Pred vožnjo se vedno pripnem in poskrbim, da so vsi potniki v vozilu varno pripeti. O pomenu pravilne uporabe otroških sedežev in varnostnega pasu učim tudi svoja otroka. Vozite varno in odgovorno!«


Marko Milič: »Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno zmanjšuje pozornost za dogajanje v prometu in podaljšuje reakcijski čas voznika. Med vožnjo ne uporabljam mobilnega telefona, saj se zavedam tveganja, ki ga prinaša za varno udeležbo v prometu, ne glede na to, ali smo vozniki, kolesarji ali pešci. Vedno spremljajte dogajanje okrog sebe in vozite pametno!«


Boštjan Nachbar: »Prehitra vožnja je lahko usodna. Upoštevajte cestno-prometne predpise, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in vozite odgovorno! S hitrostjo so povezani še drugi dejavniki, kot so nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in prekratka varnostna razdalja. Sam upoštevam pravila in vozim strpno, zato tudi vas pozivam k varni in odgovorni vožnji, saj tako lahko preprečimo marsikatero nesrečo.«

X