ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

Göttingen Svet24.si

Večji lokalni izbruh na Spodnjem Saškem: v ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

Magazin

Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Deli na:
Agencija za varnost prometa s košarkarskimi legendami za večjo prometno varnost (VIDEO)

Agencija za varnost prometa želi v Evropskem tednu mobilnosti in bližajočem Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah opozoriti na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov, zato je v ta namen pripravila niz videov, ki so jih posneli skupaj s košarkarskimi legendami.

Agencija za varnost prometa s številnimi akcijami opozarja posamezne deležnike na ključne dejavnike tveganja za nastanek prometnih nesreč, kot so uporaba mobilnih telefonov v prometu, neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnih pasov.

V času Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra in Evropskega dneva brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 26. septembra ter v prizadevanjih za večjo prometno varnost, je agencija, skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem, posnela niz videov.


V njih nekdanji košarkarji na sproščen način opozarjajo udeležence v prometu, da je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka, dovolj je le stotinka sekunde, saj že samo s pogledom na mobilni telefon ali prehitro vožnjo lahko nekomu za vselej korenito spremenimo ali vzamemo življenje.

Agencija pri preventivni akcijah pogosto sodeluje z znanimi Slovenkami in Slovenci, ki se pozivu k sodelovanju vedno odzovejo, saj se zavedajo, da lahko tudi njihov glas pripomore k odgovornejšemu ravnanju v prometu. Zato košarkarji pozivajo:


Sani Bečirović: »Uporaba varnostnega pasu ščiti pred posledicami prometne nesreče in lahko reši vaše življenje. Pred vožnjo se vedno pripnem in poskrbim, da so vsi potniki v vozilu varno pripeti. O pomenu pravilne uporabe otroških sedežev in varnostnega pasu učim tudi svoja otroka. Vozite varno in odgovorno!«


Marko Milič: »Uporaba mobilnega telefona med vožnjo pomembno zmanjšuje pozornost za dogajanje v prometu in podaljšuje reakcijski čas voznika. Med vožnjo ne uporabljam mobilnega telefona, saj se zavedam tveganja, ki ga prinaša za varno udeležbo v prometu, ne glede na to, ali smo vozniki, kolesarji ali pešci. Vedno spremljajte dogajanje okrog sebe in vozite pametno!«


Boštjan Nachbar: »Prehitra vožnja je lahko usodna. Upoštevajte cestno-prometne predpise, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in vozite odgovorno! S hitrostjo so povezani še drugi dejavniki, kot so nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in prekratka varnostna razdalja. Sam upoštevam pravila in vozim strpno, zato tudi vas pozivam k varni in odgovorni vožnji, saj tako lahko preprečimo marsikatero nesrečo.«

X
loading...
Loading...