Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

ACH Volley gre v boj za ligo prvakov

Deli na:
ACH Volley gre v boj za ligo prvakov

Foto: Bobo

Odbojkarji ACH Volleyja si bodo morali v letošnji sezoni svoje mesto med dvajsetimi najboljšimi evropskimi ekipami v ligi prvakov zagotoviti preko kvalifikacij. V drugem krogu kvalifikacij bo njihova prva ovira ciprska ekipa Omonia, s katero se bodo prvič pomerili danes ob 18. uri, povratna tekma pa bo na sporedu v nedeljo, 6. novembra.

V letošnji, nekoliko spremenjeni ligi prvakov, ima za zdaj svoje mesto med dvajseterico zagotovljeno le dvanajst ekip, drugih osem bomo dobili preko kvalifikacij. To velja tudi za slovenske državne prvake, ki so do zdaj že devetkrat igrali med najboljšimi evropskimi klubi. Njihova prva ovira bo Omonia, ki v zadnjih dveh sezonah v domačem prvenstvu ne pozna poraza, lani pa je v pokalu CEV kot prva ciprska ekipa zaigrala v osmini finala pokala CEV. Ciprski odbojkarji, ki imajo v svojih vrstah tri Brazilce in Poljaka, do zdaj še nikoli niso igrali v ligi prvakov.

"Res je, da imamo veliko več mednarodnih izkušenj in tudi uspehov od Ciprčanov, vendar se naša ekipa iz leta v leto spreminja, zato bomo o svojih večjih izkušnjah lahko govorili šele v primeru, če izločimo Ciprčane," je pred današnjo tekmo v Nikoziji previden kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Tekmo v Nikoziji bosta sodila Hrvat Milan Rajković in Bolgar Dobromir Dobrev, povratna tekma pa bo na sporedu v nedeljo, 6. novembra, ob 18. uri, v dvorani Stožice.