državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Big Foot Mama za uvod v teniški teden v Portorožu

Deli na:
Big Foot Mama za uvod v teniški teden v Portorožu

Big Foot Mama ima za sabo več kot 25 let kariere. - Foto: Primož Lukežič

Z dobrodelnim koncertom slovenskih rokerjev Big Foot Mama se danes v Portorožu začenja največji teniški turnir pri nas, challenger Zavarovalnica Sava. Igrišča bodo oživela v soboto in nedeljo, ko so na sporedu kvalifikacije, vrhunec pa bo finale v soboto, 11. avgusta.

Slovenia Open je privabil številne teniške profesionalce, med katerimi velja izpostaviti lanskega zmagovalca, Ukrajinca Sergeja Stahovskega, 116. igralca z lestvice ATP, in vzpenjajočega Avstrijca Dennisa Novaka (130.), ki je pred dobrim mesecem v Wimbledonu prek kvalifikacij prišel do osmine finala.

Priložnost bodo dobili tudi številni slovenski igralci. Največ se pričakuje od Blaža Role, ki se je na turnir uvrstil neposredno (237.), manj pa od Nika Razborška, Toma Kočevarja Dešmana, Jake Kaplje in Aljaža Radinskega, ki bodo nastopili s povabilom organizatorja.

Glasbeni uvod sodi v sklop dobrodelne akcije Gibaj mladina!, ki jo organizira Tenis Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Akciji, ki ima cilj spodbuditi fizične aktivnosti otrok, so se priključili tudi nekateri najboljši slovenski športniki - Goran Dragič, Anže Kopitar in Jakov Fak - ter španski teniški as Rafael Nadal, ki je projektu namenil del svoje športne opreme.

V Portorožu bodo na svoj račun prišli tudi najboljši slovenski teniški igralci mlajših kategorij, rekreativci ter veterani, ki se bodo merili za državne naslove.