favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski nogometaši danes proti Švedom

Deli na:
Slovenski nogometaši danes proti Švedom

Foto: Bobo

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 19.30 v Malmöju igrala prijateljsko tekmo proti Švedski. Izbranci Srečka Katanca so z opravljenim na šestih treningih zadovoljni in upajo, da bodo proti Švedom, ki bodo pogrešali Zlatana Ibrahimovića, pokazali vzpodbudno igro za septembrski začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Selektor Srečko Katanec bo sicer v začetno postavo dal najverjetneje Vida Belca, Nejca Skubica, Aljaža Struno, Luko Kranjca, Bojana Jokića, Jasmina Kurtića oziroma Roka Kronavetra, Reneja Krhina, Kevina Kampla, Josipa Iličića in Milivoja Novakovića oziroma Roberta Berića.

Slovenija se je s Švedsko doslej pomerila enkrat, in sicer na prijateljski tekmi 26. maja 2008 v Göteborgu, slavili so Skandinavci z golom Tobiasa Linderotha.

"Čaka nas težka tekma. Vemo, s kom igramo. Švedi bodo igrali na evropskem prvenstvu, imajo dobre posameznike in so hkrati dobri kot ekipa. Upam, da bo dobra tekma za nas, da bomo čim več igrali. Na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat," pravi Iličić.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Švedska pa 36. Prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo, ta bo 5. junija v Stožicah, bosta zadnji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Uvodna tekma v teh Katančeve izbrance čaka 4. septembra v Litvi. Ob njej so v skupini F še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.