Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Ker je vlada odredila nadzor, smo proti vladi. Jebiga, lepo se imejte in protestirajte za svobodo banksterjev in njihovih zaščitnikov

Deli na:
Ker je vlada odredila nadzor, smo proti vladi. Jebiga, lepo se imejte in protestirajte za svobodo banksterjev in njihovih zaščitnikov

Rado Pezdir - Foto: Primož Lavre

To poletje se bo v slovensko zgodovino zagotovo zapisalo s presežniki bizarnosti. Del teh bizarnosti so zgodbe v gospodarskem podzemlju in so, čeprav popolnoma na očeh vsem, skrite.

Toda to niso tiste bizarnosti, ki bi bile za avtorja teh vrstic najbolj absurdne. Zato mi, prosim, dovolite, da se vam na kratko oglasim iz sveta, kjer je kriminal nekaj nedopustnega in ne alibi za politično prečiščevanje ali vzvod za napredovanje. Od vas ne zahtevam veliko pozornosti, le nekaj minut, potem se boste, če vas to intrigira, lahko mirno vrnili k vsakodnevnim histerijam.

To poletje nam je dalo vsaj v medijskem smislu veliko. Denimo, prvič v zgodovini slovenskih medijev so dobili kriminalisti NPU redno kolumno. Kolumna, ki jo avtorizira najbolj priznani poznavalec trga marihuane med novinarji Jure Tepina, je vsakič znova polna presežkov. Med drugim nam kriminalisti, sicer ljubitelji Boška Šrota, sporočajo, da je bila NLB odlična banka, ki jo je v sanacijo neupravičeno pognala Banka Slovenije.

To vrhunsko prepričanje je seveda utemeljeno na njihovem obtožnem predlogu zoper nekdanje viceguvernerje in nekdanjega guvernerja Jazbeca. Tisto, kar javnost ne ve in kar izhaja iz priloge tega fascinantnega dokumenta NPU (ki že dlje časa v paketu kroži naokoli), pa je to, da je tokrat NPU presegel samega sebe in da ne samo da se je začel med izvedbami dokazov lagati, jasno je, da razumejo ravno toliko in tako, kot jim banksterji razložijo. Epohalno, kajne? Dve desetletji smo na račun povečevanja resursov za pregon gospodarskega kriminala stradali celotno policijo, rezultat pa je kaj? Kolumna NPU na spletnih straneh neke televizije? Falirani obtožni predlogi, ki so utemeljeni na lažeh in zavajanjih? Krasno.

Bralce bi rad opozoril tudi na naslednje: poznavalec trgovine z gandžo, novinar Tepina, še vedno ni zaprosil za vpogled v dokumentacijo iranskega primera v državnem zboru. Saj veste, tiste dokumentacije, s katero bi potrdil navedbe tožilstva in NPU, da so bile iranske transakcije navadne poslovne transakcije. Zakaj le? Zakaj vrhunski novinar ne zahteva vpogleda v dokumentacijo? Zakaj se dela, da je ni? Kaj mislite? Kdo bi vedel, kako poteka novinarstvo, vem samo to, da bo POP TV zelo kmalu gledal velike novinarske zgodbe na drugih televizijah. Zahvalo za to pa bodo lahko izrekli novinarju Tepini. Jebiga, ne ščiješ tam, kjer spiš.

Skratka, banksterji, čestitam vam! Pokradli ste milijarde, škodo prelili na davkoplačevalce in socialno državo, zdaj pa vas ščitijo kriminalisti NPU, tožilci, sodstvo, mainstream mediji in protestniki proti vladi. Res ste carji, pokradli ste jih, ni se obrnilo niti eno desetletje, pa ste že njihovi idoli in heroji!

Spoštovane bralke in bralce Reporterja, moram vas tudi obvestiti, da sem skorajda vse poletje preživel ob neuspešnih poskusih pranja možganov. To pranje se je nanašalo na apologezo tožilstva v primeru iranske obveščevalne akcije v NLB. Danes vem, da moram razumeti, kako tožilci trpijo, kako veliko dela imajo in kako policija in sodišče vse zajebeta. Takole še javno: jebite se, pet milijard evrov in iranska milijarda za povrhu je preveč, da bi razumel. Pet milijard? Ali veste, koliko vrtcev, šol, zdravstvenih domov, domov starejših občanov smo skurili v bančni luknji in zdaj ni nihče kriv? Jebite se.

Ko se boste naslednjič pritoževali čez čakalne vrste, nizke pokojnine, zasedenost vrtcev, drage domove, se spomnite, kako lepo ste banksterje izplačali in jim podarili svobodo. Vrhunec tožilskega poletja pa je bilo zagotovo njihovo srce parajoče pisemce. A veste kaj jih zdaj najbolj boli? Ne izginule milijarde ali banksterji na svobodi, temveč da jih avtor teh vrstic žali v javnosti. Kaj je, sralci tožilski? Ali naj vas hvalim? Kaj naj pohvalim? Prosim, povejte, kaj je to, kar je vredno pohvale? Kaj je rezultat vašega dela?

Lahko vam sporočim samo tole: vi ste sramota slovenske družbe, vi ste eden od razlogov, da se kriminal v državi izplača, vi ste eno izmed zagotovil, da banksterji nikoli ne bodo kaznovani. Iranske sheme ni bilo, a ne? Kljub temu pa ste, vi vrhunski tožilci, ugotovili celo serijo kaznivih dejanj, ki so zastarala. Kako lahko zastara tisto, kar trdite, da se ni zgodilo?

In že smo pri zadnji vrhunski patetiki poletja. Neki petek, so bili protesti proti aktualni slovenski vladi. Protestnike je nagovorila sindikalistka in jim pojasnila, da je pritisk na policijo, ki ga izvaja vlada z revizijo primerov banksterstva, nedopusten. Sindikalistka nam je dejansko povedala: banksterji so nam odnesli za pet milijard socialne države, do tega je prišlo, ker policija ni opravila svojega dela.

Ker je vlada odredila nadzor, smo proti vladi. Jebiga, lepo se imejte in protestirajte za svobodo banksterjev in njihovih zaščitnikov. Čeprav bi vseeno rad razumel, zakaj banksterji na svobodi niso problem in zakaj slabo opravljeno kriminalistično delo, ki to svobodo banksterjem omogoča v tej državi, ni problem. Ampak bom preživel tudi brez te doze iracionalnih argumentov o trpečih kriminalistih, tožilcih in sodnikih.

Skratka, banksterji, čestitam vam! Pokradli ste milijarde, škodo prelili na davkoplačevalce in socialno državo, zdaj pa vas ščitijo kriminalisti NPU, tožilci, sodstvo, mainstream mediji in protestniki proti vladi. Res ste carji, pokradli ste jih, ni se obrnilo niti eno desetletje, pa ste že njihovi idoli in heroji!

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno uredništva Reporterja