Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Ateistična vlada ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Deli na:
Ateistična vlada ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Andrej M. Poznič, duhovnik in publicist - Foto: Primož Lavre

Naši predniki so v silno težkih in brezupnih razmerah klicali na pomoč Stvarnika. Prav ta vzklik mi prihaja na misel, ko je treba oceniti aktualno vlado. Ko smo mislili, da je Ropova bila slaba, je prišla še slabša Pahorjeva, a za njim je šlo le še navzdol. Bratuškova, Cerarjeva, zdaj Šarčeva.

Šarec premnogo svojih stavkov in misli začenja z besedo »verjamem!« Ko bi le! Dejanja, ki sledijo, ne kažejo kakšne vere, ampak silno veliko nadutost in ošabnost ter očitno željo po nastopaštvu, ki hoče le ugajati. Imamo pravo levopopulistično vlado.

Levo zato, ker nadaljuje pot »nazaj v komunistični raj« enoumja, zatiranja, državnega lastništva, ki ga pojmuje kot našega. Levo zato, ker ji vsebino in smer nakazuje stranka Levica, ki noče prevzeti nobene odgovornosti, zato je ni v vladi, čeprav je njen najpomembnejši del. Bistvo tega salonskega levičarstva pa je uživanje na tuj račun. Kdo bo plačal račun, jih ne zanima.

Tako nam niti Bog ne more pomagati. Pomagamo pa si lahko sami. Ko bomo spoznali, da tako ne gre naprej in bomo drugače volili, takrat nam bo tudi Bog lahko pomagal.

In smo pri populizmu. Zdaj ponavljajo mantro neobdavčenega regresa, ki bo prinesel do 800 evrov, kakor so prej ponavljali mantro poviška minimalne plače, ki pa se je izkazala za strel v koleno.

Vlada torej gleda le na to, da bi svoje dobro »nafutrala« in preostalim dala populistične bombončke. V resnici pa dela bore malo ali prej nič. In če nič ne dela, ne more niti Bog pomagati, ker on pomaga pri poštenem delu in naporu, ne pa pri lumparijah. No ja, pa tudi verjeti moraš vanj. Ateistična vlada pa ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Tako nam niti Bog ne more pomagati. Pomagamo pa si lahko sami. Ko bomo spoznali, da tako ne gre naprej in bomo drugače volili, takrat nam bo tudi Bog lahko pomagal.

Foto: Bobo - Ateistična vlada pa ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.