Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

slovenska policija, slovenski gasilci, prometna nesreča, trčenje, trak, simbolična Svet24.si

Poskus umora pri Mariboru: sodnica utrpela več ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Kolumnisti

Ateistična vlada ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Deli na:
Ateistična vlada ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Foto: Primož Lavre - Andrej M. Poznič, duhovnik in publicist

Naši predniki so v silno težkih in brezupnih razmerah klicali na pomoč Stvarnika. Prav ta vzklik mi prihaja na misel, ko je treba oceniti aktualno vlado. Ko smo mislili, da je Ropova bila slaba, je prišla še slabša Pahorjeva, a za njim je šlo le še navzdol. Bratuškova, Cerarjeva, zdaj Šarčeva.

Šarec premnogo svojih stavkov in misli začenja z besedo »verjamem!« Ko bi le! Dejanja, ki sledijo, ne kažejo kakšne vere, ampak silno veliko nadutost in ošabnost ter očitno željo po nastopaštvu, ki hoče le ugajati. Imamo pravo levopopulistično vlado.

Levo zato, ker nadaljuje pot »nazaj v komunistični raj« enoumja, zatiranja, državnega lastništva, ki ga pojmuje kot našega. Levo zato, ker ji vsebino in smer nakazuje stranka Levica, ki noče prevzeti nobene odgovornosti, zato je ni v vladi, čeprav je njen najpomembnejši del. Bistvo tega salonskega levičarstva pa je uživanje na tuj račun. Kdo bo plačal račun, jih ne zanima.

Tako nam niti Bog ne more pomagati. Pomagamo pa si lahko sami. Ko bomo spoznali, da tako ne gre naprej in bomo drugače volili, takrat nam bo tudi Bog lahko pomagal.

In smo pri populizmu. Zdaj ponavljajo mantro neobdavčenega regresa, ki bo prinesel do 800 evrov, kakor so prej ponavljali mantro poviška minimalne plače, ki pa se je izkazala za strel v koleno.

Vlada torej gleda le na to, da bi svoje dobro »nafutrala« in preostalim dala populistične bombončke. V resnici pa dela bore malo ali prej nič. In če nič ne dela, ne more niti Bog pomagati, ker on pomaga pri poštenem delu in naporu, ne pa pri lumparijah. No ja, pa tudi verjeti moraš vanj. Ateistična vlada pa ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Tako nam niti Bog ne more pomagati. Pomagamo pa si lahko sami. Ko bomo spoznali, da tako ne gre naprej in bomo drugače volili, takrat nam bo tudi Bog lahko pomagal.

Foto: Bobo - Ateistična vlada pa ne veruje v Boga, četudi Šarec nenehno pravi »verjamem …«.

Loading...