Sara Isakovič 5 Svet24.si

Sara Isakovič: "Otroci so anksiozni, ogromno je ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Kolumnisti

Violeta Tomić se grebe za milijon evrov in cmera nad reveži. Tipična levičarska hinavka!

Deli na:
Violeta Tomić se grebe za milijon evrov in cmera nad reveži. Tipična levičarska hinavka!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Poslanka Levice Violeta Tomić je utelešenje levičarske hinavščine. V politiko se je izstrelila s sloganom »poslanci na minimalce«, s katerim je nagovarjala rajo. Danes se od tega slogana presenetljivo distancira, češ da tega ni nikoli rekla in se pred EU-volitvami reklamira s sloganom »od ljudi za ljudi«.

V svoji petletni politični karieri je pokazala, da se njeno geslo v resnici glasi: Poslance na maksimalce! Ali natančneje: poslanca za milijonarja. Prav s tem namenom je začela svojo politično pot pred petimi leti, ko je prvič kandidirala za poslanko na EU-volitvah 2014. Ker ji to v prvo ni uspelo, se je morala zadovoljiti »zgolj« z visoko slovensko poslansko plačo. Zdaj upa, da ji bo v drugo uspel veliki met in bo kot EU-poslanka v enem mandatu postala milijonarka. Za denar gre, kakopak, ne za ljudi!

Da je za Tomićevo denar sveta vladar, ki ga postavlja nad ideologijo, je najočitneje iz njene kandidature za EU-poslanko. Zakaj bi si sicer ženska, ki svojo ideologijo utemeljuje na boju proti bogatašem, še zlasti milijonarjem, razslojevanju in neenakosti, že v drugo prizadevala, da kot evropska poslanka postane milijonarka in s tem še bolj razsloji Slovenijo kot članica enoodstotne družbe?

Njena strankarska kolega Mesec in Kordiš vseskozi igrata velika revolucionarja in lovita bogataše, vendar nista pokazala zgražanja nad tem, da bi v stranki imela milijonarko Tomićevo, ki bi jo morali izključiti iz stranke, če bi bili načelni. Seveda ne, ker je zanje pravi levičar politični milijonar. Ali vsaj politični bogataš kot poslanec Levice.

Za Tomićevo in Levico je vse en veliki blef, tudi boj proti bruseljski odtujeni eliti, ki jo krivita za vse tegobe Slovenije in EU. Če bi s tem v Levici mislili resno, se Tomićeva na listi te stranke ne bi že v drugo potegovala, da postane članica te odtujene elite! Namesto tega bi pričakovali, da v Levici skličejo tiskovno konferenco in povedo, da bodo bojkotirali EU-volitve, ker so proti EU, bruseljskim elitam in še zlasti proti milijonski plači, ki jo prinaša en mandat poslanca v Bruslju.

Ali pozvali sorodne stranke, zlasti Židanovo SD z glavno kandidatko Tanjo Fajon, naj tudi ta stranka ne kandidira na volitvah, če so pravi levičarji. A pravi levičar je pač sopomenka za hinavca iz Levice, ki ima raje denar kot načela.

Dominantni mediji Levico vseskozi propagirajo kot stranko dobrotnikov in pravičnikov, ki da se borijo proti socialni neenakosti tako, da socialnemu dnu razdelijo ideološke piškotke z zvišanjem minimalne plače in se potem tolčejo po prsih, kaj vse da so naredili za uboge in razžaljene. Vse to je daleč od resnice, saj jih v tej stranki predvsem zanima lahek denar, ki ga dobijo kot poslanci in jih uvršča v našo plačno elito.

Njen volilni slogan se v resnici glasi: za Tomićevo milijon, za rajo pa piškavi ideološki bombon!

Saj po podatkih statističnega urada spadajo med deset odstotkov zaposlenih z najvišjimi plačami v državi! Vendar smo od teh levičarskih pohlepnežev zaman pričakovali, da bodo vsaj malo ublažili socialno neenakost in predlagali znižanje svoje poslanske plače, denimo za deset odstotkov, s čimer bi se vsaj simbolno zmanjšale dohodkovne razlike med politično elito in ljudstvom. Namesto revolucije, ki jo prodajajo naivnim, gre pri Levici za donosen biznis, kako na hitro obogateti s politiko, in to za malo dela in še manj odgovornosti.

Tomićeva je tipična predstavnica Levice, ki postavlja ideologijo pred ljudi, kot vidimo tudi iz njenega odnosa do krize v Venezueli. Meščeva Levica se vseskozi razglaša za veliko borko proti revščini kot največjemu problemu naše države, češ koliko Slovencev živi pod pragom revščine. Čeprav ima Slovenija eno najnižjih stopenj revščine v EU, saj je po podatkih statističnega urada v Sloveniji revnega 13,3 odstotka prebivalstva. Hkrati Tomićeva zaradi ideologije upravičuje revščino v Venezueli, kjer je revnega kar 87 odstotkov, to je večina prebivalstva (Encovi).

Namesto da bi Venezuelo končno razglasila za pekel na zemlji, Tomićeva še naprej paktira z bankrotiranim socialističnim Madurovim režimom in ga upravičuje, češ tudi drugod po svetu so ljudje lačni in revni, pa kaj! Pač v maniri jugokomunistov, na katere se je Tomićeva sklicevala v izražanju svoje podpore Venezuelcem, naj vztrajajo na svoji socialistični poti! Režimska elita v zlatu, ljudstvo v blatu – s tem smo se lahko dodobra spoznali v propadli socialistični Jugoslaviji, danes pa Sloveniji ta propadli politični model ponovno ponuja Tomićeva.

Tomićeva vedno bolj spominja na velikega podpornika Levice Milana Kučana z njegovim Forumom 21. Slednji je imel še iz časov socializma polna usta boja proti socialnemu razslojevanju, s forumom pa je ustanovil društvo milijonarjev, ki je Slovenijo z razvpitim »nacionalnim interesom« najprej razslojilo, nato jo je z dolgovi pahnilo v ekonomsko krizo, brezposelnost in še večjo socialno neenakost.

Podobno velja za Tomićevo: ima polna usta boja proti revščini, socialni neenakosti in bogatašem, kot poslanka EU pa želi s politiko postati milijonarka in pripadnica elitnega kluba enoodstotne družbe. Ker se njen volilni slogan v resnici glasi: za Tomićevo milijon, za rajo pa piškavi ideološki bombon!