Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Od Židanovih Socialnih demokratov se človeku obrne želodec. Pa kdo sploh voli te levičarske hinavce, ki vsem solijo pamet, sami pa so do vratu vpleteni v afere?

Deli na:
Od Židanovih Socialnih demokratov se človeku obrne želodec. Pa kdo sploh voli te levičarske hinavce, ki vsem solijo pamet, sami pa so do vratu vpleteni v afere?

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Koronakriza je na plano naplavila vso gnilobo Židana, Fajonove, Štromajerja, Nemca in drugih veljakov iz SD. Igrajo velike moraliste in čistune, od vseh zahtevajo odgovornost, samo pri sebi je nikoli ne najdejo. Tudi ne v primeru, ko njen predsednik Židan zavaja javnost o svoji vpletenosti v posredniške posle z maskami in hkrati zaradi poslov z zaščitno opremo zahteva glave političnih nasprotnikov. Daj, Židan, vrešči na Tarči, ker sam nisi nikoli na tarči levih medijev!

Tako je bil Židan med najbolj glasnimi politiki ob izbruhu afere o netransparentni nabavi mask in je k odstopu pozval kar celotno Janševo vlado z razlago, da vlada nima več potrebnega zaupanja javnosti. No, nista minila niti dobra dva tedna, ko so mediji Židana ujeli s prsti v marmeladi, kako je tudi on posredoval pri poslih z maskami.

Mediji so razkrili, da je Židan klical državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo in mu je glede nabave mask predlagal povezavo s podjetnikom Sandijem Češkom, sicer znanim javnim simpatizerjem SD in članom Kučanovega Foruma 21. Za politika Židana je očitno višek transparentnosti, če za posle drugih kar po telefonu kliče državnega sekretarja?! 

Kljub razkritju Židanovega posredovanja je ta meni nič, tebi nič vehementno tvital: »Nisem posredoval pri nabavi mask.« Židanova aroganca in samopašnost res ne poznata meja: namesto da bi zaradi zavajanja javnosti spokal kovčke in se za vedno poslovil iz politike, še naprej igra velikega političnega moralista, Židanova stranka pa podpira protivladne proteste pred parlamentom in napoveduje podporo pri interpelaciji zoper ministra Zdravka Počivavška. Politična hinavščina SD na kvadrat! Če kličeta glede mask Lojze Peterle ali Marjan Podobnik, je to za SD škandal vseh škandalov, ko pa kliče Židan, je to »business as usual«.

Kako globoko je med koronakrizo v resnici zabredla Židanova SD, kaže tudi primer njene evroposlanke Tanje Fajon, ki se ob vsakem dopisu Janševe vlade institucijam EU takoj samorazglasi za zaščitnico ugleda Slovenije v tujini. Tako se je ob aktualnih razpravah o politični neodvisnosti medijev samorazglasila celo za varuhinjo medijske avtonomije.

Ista Fajonova je v SD prišla neposredno z RTV Slovenija kot ideološka izpostava levice, zdaj pa protestira proti vladni depeši na Svet Evrope in moralizira o ugledu in časti novinarskega poklica, ki ga je s političnim angažiranjem sama poteptala. 

Fajonova je zagotovo zadnja na svetu, ki bi lahko javno pridigala o politični neodvisnosti novinarstva, saj sama uteleša politično novinarstvo v korist levice, za kar je bila na koncu nagrajena s politično funkcijo evroposlanke pri SD in milijonsko plačo na mandat.

Ob vsem tem se zdi našim levičarjem iz SD na čelu s Fajonovo samoumevno, da je RTV Slovenija, ki jo financiramo vsi s prisilnim prispevkom, predvsem politična izpostava levice, Kučana in vseh tistih, ki so povezani z njihovo ideologijo. Človeku se ob hinavščini Fajonove in SD res obrne želodec!

Da je v času koronakrize Židanova SD povsem izgubila kompas, kaže tudi njen vplivni politik in nedavni državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer, ki je javno najbolj znan po ogabnem tviteraškem izpadu in sovražnem govoru par excellence: »Vesel božič, umazane živali.«

No, Štromajer je na nedavnem kolesarskem protestnem shodu proti Janševi vladi znova presegel samega sebe, ko je po javno objavljeni fotografiji kršil pravila minimalnega družbenega distanciranja. S takšnim ravnanjem je kot politik SD širši javnosti jasno sporočal: ne spoštujte omejevalnih ukrepov, širite nevarno bolezen in ogrožajte življenja ljudi! 

Koronakriza je na plano znova naplavila vso gnilobo SD. Predsednik Židan zavaja javnost o posredovanju pri nakupu mask, hkrati v stranki zahtevajo odgovornost za druge. Podžigajo proteste in vlagajo interpelacije, medtem ko bi moral Židan za večno leteti iz politike. V stranki se razglašajo za varuhe politične neodvisnosti medijev, njihova evroposlanka Fajonova pa je utelešenje ideološko pristranskega novinarstva.

Po tej škandalozni javni provokaciji Štromajerja smo bili znova priče sramotnemu molku prvaka SD Židana, ki je še nedavno ob izbruhu epidemije korona virusa na spletni strani SD hlinil lažno skrb o zaščiti zdravja ljudi: »Zavedamo se, da je vsaka preprečena smrt vredna maksimalnih naporov.

Zato so potrebni ostri omejevalni ukrepi proti širjenju bolezni, ki jih nekateri označujejo tudi kot pretirane, vendar še enkrat poudarjam, da se z njimi borimo za življenja ljudi.« Zdaj, ko je omejevalne ukrepe proti širjenju smrtonosne bolezni kršil Štromajer iz SD, Židan kakopak ne zahteva odgovornosti za vplivneža iz svoje stranke. Seveda ne, ker je Židanu in politični eliti iz SD dovoljeno vse tisto, kar je drugim prepovedano! 

 V času korona krize je svoj pravi hinavski obraz pokazal tudi poslanec SD Matjaž Nemec, ki se v svoji hiperaktivni tviteraški mrzlici prilizuje vsem povprek. Tako je ta teden ob protivladnih protestih »Narave ne damo« pobesnelo tvital »Žalostni dan za naravo« in »Več sto protestnikov pred parlamentom stopilo v bran okolju«.

Isti Nemec, ki se skupaj s SD samorazglaša za velikega ekološkega aktivista in zagovornika zelene politike, molči kot miš o aferi TEŠ 6, s katero so povezani številni politični vplivneži iz SD in velja za ena od največjih ekoloških bomb v Sloveniji. 

Ko je spomladi 2018 komisija državnega zbora za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 ugotovila največjo politično odgovornost za številne vplivneže SD, od Boruta Pahorja, Franceta Križaniča, Srečka Meha do Bojana Kontiča, Nemec kakopak ni zahteval njihove odgovornosti. Kaj šele, da bi javnost pozval k protestom zaradi afere in ekološke bombe TEŠ 6. Kje pa! Nemec seveda ne bo kolovodja protestov proti SD in ekološkim svinjarijam, ki so jih zakuhali odgovorni v njegovi stranki. 

Koronakriza je na plano znova naplavila vso gnilobo SD. Predsednik Židan zavaja javnost o posredovanju pri nakupu mask, hkrati v stranki zahtevajo odgovornost za druge. Podžigajo proteste in vlagajo interpelacije, medtem ko bi moral Židan za večno leteti iz politike. V stranki se razglašajo za varuhe politične neodvisnosti medijev, njihova evroposlanka Fajonova pa je utelešenje ideološko pristranskega novinarstva.

Štromajer na protestih javno krši omejevalne ukrepe proti širjenju smrtonosne bolezni in kljub ogrožanju življenj ljudi ostaja sveta krava v SD. V Židanovi stranki do neba pumpajo protivladne ekološke demonstracije, hkrati so sami leglo ene največji ekološkim bomb v Sloveniji – Teš 6. Človek se po vsem tem upravičeno vpraša, kdo na tem svetu sploh še podpira Židanovo SD, ki se norčuje iz javnosti in volivcem kaže osle?!