Revija Reporter
Slovenija

Sprenevedanje v družbi Spar Slovenija: kako smo jih prisilili k razkritju odhoda šefa Igorja Merviča

Nenad Glücks
745

19. sep. 2020 6:00 Osveženo: 6:37 / 19. 9. 2020

Deli na:

Igor Mervič, dolgoletni generalni direktor Spar Slovenija.

Bobo

Le dan potem, ko so se pri družbi Spar Slovenija izognili odgovoru za Reporter na izrecno vprašanje, ali bo njihovih generalni direktor Igor Mervič zaradi domnevnih spornih poslov zamenjan, so javnosti sami sporočili, da se bo s koncem leta Mervič poslovil s položaja. Seveda ne zaradi domnevnih spornih poslov…

Že dalj časa so se širile govorice, da bo dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija, Igor Mervič, zamenjan na tem položaju. Po besedah naših virov naj bi bili razlog za to domnevni sporni posli z oglaševalsko agencijo Formitas, prek katere se recimo za oglaševanje na Pop TV od Spar Slovenija vsako leto steče pred dva milijona evrov.

Zadevo smo preverjali in jim na Spar Slovenija v sredo poslali vprašanje, ali bo Mervič v kratkem res zamenjan na tem položaju. In, ali je razlog za to, kar smo omenili zgoraj. V četrtek smo prejeli odgovor, da Mervič ne odhaja iz podjetja in da navedbe o domnevno spornih poslih ne držijo. Dodali so, da bodo o morebitnih kadrovskih menjavah vse relevantne javnosti pravočasno obvestili.

No, to so tudi storili in sicer včeraj. Le dan za tem, ko so odgovor poslali nam. Včeraj so javnost obvestili, da se bo Mervič konec leta poslovil z mesta generalnega direktorja in položaj predal nasledniku. To bo David Kovačič. Glede Merviča pa, da bo prevzel funkcijo člana nadzornega sveta Spar Slovenija in svetovalca koncerna Spar za vse države, kjer koncern posluje.

Očitno smo ravno pri Reporterju spodbudili Merviča in njegove PR-ovce, da so pohiteli s tem razkritjem. S tem so prehiteli najavljeni članek, v katerem bi omenili domnevno sporne posle povezane z oglaševalsko agencijo Formitas. Zaradi tega tudi njihov sprenevedav odgovor za našo revijo v četrtek, v katerem so se izognili pojasnilu glede zamenjave Merviča.