Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Naši levici se je dokončno odpeljalo. Kot novi obraz pumpa milijonarja Aleksandra Čeferina, ki je v zadnjih štirih letih zaslužil 5 milijonov evrov!

Deli na:
Naši levici se je dokončno odpeljalo. Kot novi obraz pumpa milijonarja Aleksandra Čeferina, ki je v zadnjih štirih letih zaslužil 5 milijonov evrov!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Očitno po Sloveniji bolj kot drugi val koronavirusa razsaja virus levičarske hinavščine. Sicer levica ne bi za »novi obraz« snubila milijonarja Čeferina, ki na mesec povprečno zasluži okoli 120 tisoč evrov bruto, za kolikor mora slovenski delavec s povprečno bruto plačo delati skoraj šest let. Ja, pravilno ste prebrali – šest let! In takšen bogataš in predstavnik elite na bi bil novi vodja levice v času, ko prav levica in njeni mediji največje družbeno zlo vidijo v neenakosti, razslojevanju in elitah?!

Levičarska propaganda za milijonarja Čeferina je taka politična hinavščina, kot da bi si desnica na čelu z Janševo SDS za novi obraz desnice izbrala ilegalnega migranta Ahmada Šamija. Za levico so namreč največje družbeno zlo današnjega sveta velike razlike med bogatimi in revnimi ter nasploh elite, medtem ko so za desnico glavno zlo ilegalni migranti. A si predstavljate ilegalnega migranta Ahmada Šamija kot »novi obraz« desnice?! Pa tega svet še ni videl!

Levice se pri iskanju »novih obrazov« upravičeno loteva vse večja živčnost. Marjanu Šarcu, donedavnemu novemu obrazu levice, je povsem odklenkalo, čeprav zadnje dni skače iz vsakega medijskega vogala in pametnikuje o tehnični vladi. Odkar je Šarec stisnil rep med noge in konec januarja dezertiral s premierskega mesta, so se javnomnenjski ratingi Šarčevi LMŠ v nekaj mesecih dobesedno prepolovili. Šarec je za botre na levici »gotof«. Zato smo na levici priče odprtemu lovu na »novi obraz« in tehničnega mandatarja, ki naj bi levico rešil pred Janšo.

Rečeno, storjeno. Tako smo nedavno v levem Delu lahko prebrali rezultate javnomnenjske ankete, da se krepi antijanševski sentiment in da kar 46 odstotkov vprašanih meni, da bi bil za premiera najprimernejši Čeferin. Vsi glavni levičarski mediji, od Dela, Dnevnika, Večera, Mladine do PopTV in RTV Slovenija, med seboj dobesedno tekmujejo, kdo bo naredil večji piarovski intervju s Čeferinom in mu naredil večjo reklamo. Levica in njeni mediji so zaradi obsedenosti z Janšo na oblasti v paničnem iskanju »novih obrazov« povsem izgubili kompas. Malo manjka, pa bodo na levici za tehničnega mandatarja predlagali Čeferina in ob petkih zakolesarili s transparenti: »Mi smo Čeferinovi, Čeferin je naš«!

Skoraj ne mine teden, da levi mediji tako ali drugače Čeferina ne povzdigujejo v nebo, čeprav kot šef Uefe na leto zasluži kar 1,56 milijona švicarskih frankov bruto in pooseblja človeka, ki ima bogastvo in vpliv. Čeferin je postal predsednik Uefe septembra 2016, kar pomeni, da je v slabih štirih letih s plačo zaslužil okoli šest milijonov švicarskih frankov bruto ali nekaj čez pet milijonov evrov bruto. Gre za naravnost vrtoglave zaslužke za slovenske razmere, s katerimi se Čeferin uvršča med najbogatejše Slovence po višini plače, ki najbolj razslojujejo Slovenijo.

Vendar Čeferinova astronomska plača ni ovira za našo levico in njene medijske izpostave, da ga ne bi nenehno predstavljali kot »novi obraz« levice. Na drugi strani isti levičarski mediji malodane na vsako minuto spremljajo skrajne levičarske protivladne proteste in poveličujejo protestniške pozive proti družbeni neenakosti in elitam. Če bi bili za našo levico in njene medije res največji problem razslojevanje in elite, potem milijonar in vplivnež Čeferin ne bi mogel biti nikoli »novi obraz« levice. Razumi, kdor more?! Če si ljubljenec Kučanove rdeče elite, ti je na levici od nekdaj vse odpuščeno!

To smo najbolje videli pri Kučanovemu ljubljenčku Zoranu Jankoviću, ki si je kot bogat in vpliven menedžer pridobil vstopnico za članstvo v Kučanovem klubu rdeče elite, pardon rdeče buržoazije, potem pa kot največji luzer pogorel v državni politiki. Ni slučaj, da je Čeferin pred vodenjem Uefe postal javno najbolj znan ravno kot odvetnik Jankovićeve družine, tako Jankoviča osebno kot njegovega sina Jureta, obenem pa je odvetniška pisarna Čeferin zastopala Mestno občino Ljubljana. Aprila letos je Janković javno vzel v bran Čeferina pred napadi Janše in njegovih medijev. Čeferin pa v nedavnem pogovoru za MMC RTV Slovenija ni mogel prehvaliti Kučana.

S Kučanom je tesno povezan še en »novi obraz« levice, nova šefica SD Tanja Fajon, ki se s Kučanom redno svaljka po pasjih procesijah. Fajonova je še ena klasična predstavnica rdeče elite, ki s svojim tretjim mandatom v Bruslju služi že svoj tretji milijon evrov, hkrati pa se ob petkih udeležuje skrajne levičarskih protestov, ki so usmerjeni proti razslojevanju in elitam, torej proti vsemu temu, kar Fajonova sama najbolj pooseblja. Fajonova se poslužuje starega trika Kučanove rdeče elite, da nenehno lovi svoj lasten rep. Tako kot je Kučan v Forumu 21 zbral bogato elito rdečih direktorjev, potem pa je obsojal bogataše in razslojevanje!

Odkar je Šarec stisnil rep med noge in konec januarja dezertiral s premierskega mesta, so se javnomnenjski ratingi Šarčevi LMŠ v nekaj mesecih dobesedno prepolovili. Šarec je za botre na levici »gotof«. Zato smo na levici priče odprtemu lovu na »novi obraz« in tehničnega mandatarja, ki naj bi levico rešil pred Janšo.

Za ljudski in volivcem všečen obraz rdeče elite že od komunizma skrbijo levi dominantni mediji, ki skrbno cenzurirajo dejstvo, da so že vse od partijskih časov pripadniki rdeče elite in njihovi »novi obrazi« v resnici bogatunarji, vplivneži in predstavniki elite. Torej popolno nasprotje od vsega tistega, kar levica volivcem prodaja kot svojo glavno politično agendo. Dejansko levica z »novimi obrazi« prodaja mačka v žaklju, kar je vse bolj jasno tudi številnim volivcev.

Levica si sama sebi koplje jamo. Bolj ko levi mediji nabijajo proti neenakosti in elitam, bolj se med volivci širijo odpor proti bogatašem in vplivnežem, ki jih poosebljata ravno milijonar Čeferin in milijonarka Fajonova. Zato ni čudno, da so na levici zaradi Janševe na oblasti kljub poplavi »novih obrazov« panični, botri rdeče elite pa vse bolj živčni. Od tehnične vlade se že vsem blede, čeprav še nismo imeli pravega vročinskega vala!