stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Meščeva Levica je luzer volitev 2018

Deli na:
Meščeva Levica je luzer volitev 2018

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Če bi dominantni mediji tako pristransko navijali za katerokoli drugo stranko, kot so za Meščevo Levico, bi bila vsaka druga stranka zmagovalka volitev.

Letošnje volitve so znova razkrile vso bedo propagandne mašinerije dominantnih medijev, ki je že pred uradnim začetkom volilne kampanje na vseh frontah delala za Meščevo Levico. Med najhujšimi medijskimi izpostavami je zagotovo RTV Slovenija, ki za Meščevo Levico dela propagando in širi lažne novice na račun vseh nas, ki prisilno plačujemo RTV-prispevek.

Izpostavimo lahko MMC RTVSLO in oddajo Studio City, ki brez sramu nastopata kot čisti piar za Meščevo Levico. Na splošno je Mesec s člani svoje stranke v volilnem letu še bolj kot prej nastopal kot kronski princ lažnih novic, saj so dominantni mediji v korist njegove stranke razširjali laži, dezinformacije, propagando in manipulacije ter jih vsiljevali kot ključne probleme slovenske družbe pred volitvami.

Propagandna medijska mašinerija v korist Levice se je začela s enoumno podporo stavki javnega sektorja in svizcu Branimirju Štruklju. »Podhranjene« plačne bogataše iz javnega sektorja so mediji lažno razglasili za največji problem Slovenije. Na srečo je vse zafrknil Miro Cerar in jim prekrižal predvolilne načrte, ko je odstopil. Gre za edino dobro stvar, ki jo je Cerar naredil v štirih letih. S tem je zamašil usta Štruklju in uničil glavno predvolilno orodje Levice.

Po kratkotrajnem šoku so v Meščevi Levici ob podpori lažnih novic v dominantnih medijih hitro konsolidirali vrste in na višku gospodarskega razcveta hiteli na vse kriplje vsiljevati izmišljene socialne probleme. Zvišanje minimalne plače spada med največje natege Meščeve Levice. To namreč sploh ni problem, saj Slovenija po podatkih Eurostata spada med države z najvišjo minimalno plačo v EU (merjeno kot odstotni delež minimalne plače v povprečni bruto plači).

Meščeva Levica bo kljub mogočni medijski propagandi končala na parlamentarnem obrobju in bo nedvomno največji luzer volitev 2018.

Ker Mesec lažno igra velikega pravičnika, nenehno naklada o revščini, ki da jo namerava ukiniti. Čeprav je Slovenija po podatkih Eurostata med državami EU z najnižjim relativnim deležem prebivalstva, ki je izpostavljeno tveganju revščine. Podobno velja za Meščevo nakladanje o dohodkovni neenakosti, čeprav ima Slovenija po podatkih Eurostata drugo najnižjo stopnjo neenakosti v EU. Skratka, za Mesca in njegovo propagandno mašinerijo v dominantnih medijih je največji problem v Sloveniji tisto, kar v resnici pri nas sploh ni problem!

Na koncu kampanje so v Levici začeli nabijati s sloganom višje plače za vse, dejansko pa so se v mandatu 2014–2018 borili proti višjim plačam. Ob pomoči dominantnih medijev, kakopak, ki so slepo podpirali sovraštvo Levice do tujcev in njihov boj proti tujim lastnikom podjetij. S tem se je Levica dejansko borila proti višjim plačam v podjetjih v večinski tuji lasti, čeprav ta podjetja izplačujejo 12,7 odstotka višjo plačo na zaposlenega v primerjavi s povprečno plačo na zaposlenega v Sloveniji. To je pravi obraz Levice v boju za višje plače. Mesca namreč lažno zanima blaginja slovenskih delavcev, sicer ne bi slovenskega izvoza, ki je hrbtenica slovenskega gospodarstva, označil za Ahilovo peto!

Foto: Bobo

V levih dominantnih medijih so nas v letih 2014–2018 tudi sicer vseskozi neusmiljeno posiljevali z Meščevo Levico in nam njihove poglede vsiljeval kot edino zveličavne. Pri tem so mediji seveda skrbno prikrili, da je bila večina pobud Levice v nasprotju z javnim interesom državljanov Slovenije. V Meščevi Levici denimo vseskozi pljuvajo po osamosvojitvi Slovenije 1991, vendar so ves mandat na vsak način hoteli izsiliti slovensko priznanje Palestine. Še bolj hinavska je bila njihova podpora katalonski težnji po odcepitvi od Španije: v Levici so kritizirali nasilje španskih organov do civilnega prebivalstva v Kataloniji, medtem ko se je njihov poslanec Miha Kordiš navduševal nad agresorsko JLA kot častno vojsko.

Čeprav je napadla Slovenijo ob osamosvojitvi leta 1991 in izvajala nasilje nad civilnim prebivalstvom Slovenije! Mesec je redno vreščal o bančni luknji, češ da jo je v Sloveniji povzročil neki izmišljeni Bruselj in neoliberalni hudobci iz tujine, hkrati je dajal potuho slovenskim banksterjem in tajkunom, ko ni hotel podpreti poročila Logarjeve preiskovalne komisije o zlorabah v bančnem sistemu.

Ko je šlo za njegove tuje ideološke prijatelje, je s pomočjo dominantnih medijev navijal za grško levičarsko Sirizo in odpis dolgov Grkom, čeprav bi od tega imeli škodo slovenski davkoplačevalci. Pač, Mesec je bil Grk, vendar je bil žal premalo Slovenec in za slovenski javni interes. V Levici so igrali velike človekoljube, ko so nam na višku begunske krize 2015 vsiljevali begunce in migrante, ki so dobesedno poteptali Slovenijo in proti katerim je bilo usmerjeno večinsko javno mnenje. Hkrati so vsakega, ki se z njimi ni strinjal ali pa le kritiziral kakšno neumno Meščevo izjavo, napadali kot fašista, rasista ipd.

Ker kljub neumorni podpori dominantnih medijev Meščevi Levici ne kaže dobro, se v zadnjem tednu pred volitvami oklepajo še zadnje bilke in vsiljujejo vprašanje kulturnega boja. Vendar Meščevi skrajni levici tudi to ne bo pomagalo. Kot Levici ni pomagala mašinerija zla dominantnih medijev, ki je to stranko komaj da obdržala nad vodo.

Če bi namreč dominantni mediji tako pristransko navijali za katerokoli drugo stranko, kot so za Meščevo Levico, bi bila vsaka druga stranka zmagovalka volitev. Meščeva Levica pa bo kljub mogočni medijski propagandi končala na parlamentarnem obrobju in bo nedvomno največji luzer volitev 2018.