Revija Reporter
Slovenija

Združena desnica: Kangler in Primc gresta skupaj na volitve

Ivan Puc

25. feb. 2018 20:00

Deli na:

Franc Kangler, predsednik programskega sveta Nove ljudske stranke, in predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc bosta predvidoma v četrtek podpisala dogovor o predvolilni koaliciji Združena desnica. Razkrila bosta volilni program koalicije, ki je odprta tudi za druge, ki bi se radi pomerili na državnozborskih volitvah.

To naj bi bil po besedah Kanglerja šele temelj širše koalicije, prvi javni signal združevanja sil. Pozneje naj bi se jim pridružila še Gospodarska aktivna stranka, ki jo vodi Alojz Kovšca (je tudi član upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije), a se je z vrha umaknil, ker je nedavno postal predsednik državnega sveta. Mediji so omenjali tudi stranko nekdanjega poslanca SNS Saša Pečeta.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o poslanskih kandidatih obeh strank; kako koalicija Združena desnica upa, da bo v imenu dobila dodatek prepoznavnosti; zakaj SLS noče imeti skupne liste z drugimi strankami; kako SLS z omizjem združuje desnosredinske stranke; kako je levica v zadnjih letih izumljala nove obraze; kaj se bo zgodilo, če bo katera od strank imela precej več poslancev.