favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Luko Mesca bolj skrbijo živali in begunci kot življenja Slovencev zaradi koronavirusa. Kakšna beda od politika!

Deli na:
Luko Mesca bolj skrbijo živali in begunci kot življenja Slovencev zaradi koronavirusa. Kakšna beda od politika!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Medtem ko je epidemija koronavirusa pred vrati Slovenije, sta Mesec in njegova Levica na velikih zvon obesila sprejetje zakona o čutečih živalih. S takimi stvarmi se ubada Meščeva stranka ob globalni krizi zaradi koronavirusa? Seveda, ker jim v Levici ni mar za čuteče ljudi!

In kakšne so še druge aktualne prioritete za Mesca in Levico, ki so v zadnjem tednu izpostavljene na njihovi spletni strani, tviterju in FB strani? Ne boste verjeli: za Meščevo Levico so trenutno največja prioriteta nasprotovanje prodaji nekega počitniškega doma v Poreču, oploditev samskih žensk z biomedicinsko pomočjo, izredna uskladitev pokojnin, vojna v Siriji in begunska kriza na grško-turški meji.

Mesec na svojem tviterju kot najbolj vročo temo propagira davčne predloge ameriškega predsedniškega kandidata Sandersona, na svoji FB strani pa podporo čutečim živalim. Med aktualnimi političnimi prioritetami Levice in Mesca ni teme o grožnji koronavirusa za zdravje in blaginjo Slovenk in Slovencev. Briga Levico in Mesca za koronavirus in prebivalce Slovenije!  

V obdobju izobilja sta Mesec in njegova Levica nenehno ustvarjali izredne razmere, si izmišljali ideološke teme o razslojevanju in revščini, ki so v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami EU najmanjši problem, hkrati pa ustvarjali probleme, ki bodo lahko Slovenijo v kriznih razmerah zaradi koronavirusa spravili na kolena.

Mesec je bil kolovodja velikega dviga minimalne plače, s čimer je gospodarstvo v izhodišču naredil ranljivejše v času krize zaradi koronavirusa, za katero nihče ne ve, kako dolgo bo trajala in kako huda bo. Še sreča, da Mescu skupaj s Šarcem in Židanom ni uspelo ukiniti prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja in dvigniti prispevnih stopenj. To bi v prihajajočih razmerah krize pomenilo enako kot strel v čelo gospodarstvu in celotni Sloveniji!

Mesec je bil že dolgo pred izbruhom koronavirusa okužen z virusom ideoloških blodenj o minimalni plači, revščini in nepotrebnem varčevanju države za obdobje suhih krav, s katerimi ga je redno okuževal ekonomist Jože P. Damijan. No, Damijan je z izbruhom koronavirusa že obrnil ploščo in zdaj kot odgovor na krizo med drugim zagovarja neoliberalni predlog začasnega ali trajnega odloga plačila davkov tistim, ki jih ne morejo plačati.

Če bi bilo Mescu res vsaj malo mar za Slovenijo in njene državljane, bi moral sklicati izredno sejo parlamenta in predlagati takojšnjo vrnitev minimalne plače vsaj na raven pred dvigom. Iz gospodarstva prihajajo vse glasnejša opozorila, da podjetja že izgubljajo naročila, hkrati pa jih stiska dvig minimalne plače. A Mesca nikoli ni zanimala blaginja Slovenije in njenih prebivalcev, temveč raje dela svoje ideološke poizkuse na gospodarstvu in ljudeh. 

Mesec in njegova četica levičarskih skrajnežev so končno odvrgli maske, za katerimi se skriva ena velika beda od politikov!

Kako odtujena sta od realnosti Mesec in njegova Levica kaže tudi njihova zahteva iz minulega tedna o izrednem usklajevanju pokojnin, ki bi v razmerah prihajajoče gospodarske krize še bolj povečala luknjo v državni blagajni. Mesec očitno še vedno živi na luni in sanja, kako bo razdeljeval proračunske bombončke na račun davkoplačevalskega denarja.

Ej, Mesec, zbudi se že enkrat! Slovenija je pred krizo. Očitno Mesec še vedno ni prišel k sebi zaradi šoka od koronavirusa, saj sta bila do izbruha tega virusa prav Mesec in Levica vseskozi središče Slovenije, zdaj pa se vse vrti samo še okoli virusa, medtem ko sta Mesec in Levica kar na lepem deseta liga.  

Iz Levice se je o koronavirusu oglasil Miha Kordiš, ki je na svoji FB strani izrabil globalni izbruh virusa za svoje ideološke izpade proti kapitalizmu pod geslom: »Rešimo se virusov, odpravimo kapitalizem«. Kordiš je v skladu z njegovim znanim sloganom o zlobnih kapitalistih, »ki jih je potrebno obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje …«, zdaj naredil še korak dalje z izjavo: »Bolj kot virus te ogroža razred noro bogatih in vplivnih, ki jih ni nihče izvolil in ki upravljajo z globalnim tokom dobrin.«. Ob takšnih izjavah Kordiša človeka samo zmrazi, kakšni tipi se valijo v slovenski politiki! 

Pika na i odtujenosti Mesca in Levice je njihova zaskrbljenost nad usodo beguncev zaradi migrantske krize na grško-turški meji, ki grozi, da bodo begunci znova preplavili Evropo in Slovenijo. Hkrati Meščevo Levico ne skrbi usoda Slovenk in Slovencev zaradi grožnje koronavirusa.

To je pravi obraz Mesca in Levice – objokujejo usodo nekih beguncev in jim ni mar za življenje in zdravje Slovenk in Slovencev. Mesec in njegova četica levičarskih skrajnežev so končno odvrgli maske, za katerimi se skriva ena velika beda od politikov!

Foto: Bobo - Mesec je bil že dolgo pred izbruhom koronavirusa okužen z virusom ideoloških blodenj o minimalni plači, revščini in nepotrebnem varčevanju države za obdobje suhih krav, s katerimi ga je redno okuževal ekonomist Jože P. Damijan.