gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Kolumnisti

Moč sedanje oblike Partije je še nedotaknjena

Deli na:
Moč sedanje oblike Partije je še nedotaknjena

Foto: Primož Lavre

Borutu Pahorju čestitam za ponovno izvolitev. V prihodnjih petih letih bo mogel pokazati ali so bila njegova prizadevanja za Slovenijo pristna in njegova osamosvojitev od stricev iz ozadja resnična.

Želim si, da bi nadaljeval po tej prehojeni poti in naredil nove odločne korake za Slovenijo enakopravnih in svobodnih državljanov brez prvo in drugorazrednosti. Premagal je najmogočnejšega nasprotnika, tov. Kučana in vso njegovo mašinerijo. Premagal je Janšo in vso njegovo zagrenjenost.

Sicer pa so predsedniške volitve pokazale nekaj zelo očitnih stvari. Pri nas se nadaljuje sistematično partijsko delo razvrednotenja demokracije. Mediji se ne morejo izvleči iz svoje pristranskosti in servilnosti do stricev iz ozadja. Med ljudi sejejo negativizem in apatijo. Obojega je bilo v tej volilni kampanji preveč.

Priča smo bili globoki razklanosti med pomladnima strankama, kjer je SDS odigrala najbolj klavrno in protidemokratično vlogo doslej. Očitno je Janša utrujen od nenehnega sodnega preganjanja in žal postaja bolj cokla kot voditelj.

Videli smo, da se v Sloveniji še vedno da v dveh mesecih iz nič ustvariti kandidata za 40 odstotka volivcev. Moč sedanje oblike Partije je še nedotaknjena. Tudi s tem je potrebno računati, da ne bomo naivni kakor je Šarec, ki morda res verjame, da je rezultat plod njegovega dela.

Že zaradi te vere je pri meni neprimeren kandidat za karkoli … kocbekovstva v politiki ne prenesem.

Dr. Andrej M. Poznič, publicist, župnik v Ihanu