favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivni intervju: Na volitve grem kot neodvisni kandidat!

Deli na:
Ekskluzivni intervju: Na volitve grem kot neodvisni kandidat!

Foto: Primož Lavre

Moji kritiki se zadržujejo se le pri nekaterih bolj zunanjih, vidnejših fenomenih mojega opravljanja funkcije, pravi predsednik republike Borut Pahor.

Najprej mi predsednik republike Borut Pahor, kot je dejal sam, nalil čiste vode. Tudi čistega vina ne pije. Širša podpora, ki si jo želi, ne more biti diskvalifikacija, ampak kvečjemu kompliment, odgovarja na očitek, da je v ozadju njegove vnovične kandidature tihi dogovor z Janezom Janšo. S predsednikom smo se pogovarjali tudi o njegovem prizadevanju za spravo, politiki ameriškega predsednika Trumpa, kanclerki Merklovi, ki je izjavila, da moramo Evropejci vzeti usodo v svoje roke … Predsednik poudarja, da mora Slovenija pohiteti in poskrbeti za posodobitev celotnega sistema nacionalne varnosti.        

Gospod predsednik in predsedniški kandidat, spremljate (pol)strokovne debate o tem, ali je mogoče premagati Boruta Pahorja in kako?

Le toliko, kolikor je potrebno.



Gotovo imate kakšno idejo?

Seveda: vsakdo je nadomestljiv in premagljiv.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Pahor razloži, zakaj bo kandidiral kot neodvisni kandidat; pove, kako se je na njegova prizadevanja za spravo odzvala njegova družina in kdo je bil zaradi tega prizadet; svojim kritikom očita površnost; komentira svoj sloves "instagram predsednika" in poudari, da družabna omrežja niso edini razlog za njegovo priljubljenost; odgovori komentatorje, ki ga pošiljajo na terapevtsko obravnavo zaradi narcistične motnje; pove, kje mesto slovenske zunanje politike; razloži svojo študentsko ambicijo postati predsednik.