Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump ni posnel pogovorov s Comeyjem

Deli na:
Trump ni posnel pogovorov s Comeyjem

Foto: Profimedia

Nimam pojma ali obstajajo posnetki mojih pogovorov s Comeyjem, jz jih nisem naredil, je tvitnil Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump se je po poročanju ameriških medijev sprenevedal, ko je nekdanjemu direktorju FBI Jamesu Comeyju grozil z objavo posnetkov njunih pogovorov za zaprtimi vrati, potem ko ga je odpustil zaradi nadaljevanja preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve in povezav Trumpove kampanje z Rusi.

Po objavi informacije na podlagi neimenovanih dobro obveščenih virov jo je na pol potrdil tudi Trump na svojem priljubljenem mediju. "Ob vseh poročilih o elektronskem nadzoru, prestreženih informacijah, razkritjih in nezakonitem uhajanju informacij, nimam pojma ali obstajajo posnetki mojih pogovorov s Comeyjem. Jaz jih nisem naredil," je tvitnil Trump.


Kmalu po odpustitvi Comeyja 9. maja je nekdanji direktor preko svojega prijatelja v New Yorku začel spravljati v medije podrobnosti pogovorov s Trumpom na podlagi njegovih podrobnih zapiskov takoj po pogovorih. Trump je Comeyju na Twitterju zagrozil, naj kar upa, da ni posnetkov njunih pogovorov, kar je namigovalo, da Comey laže, Trump pa govori resnico.

Mediji in kongres in preiskovalci so Trumpove besede vzeli zares in hoteli odgovor o tem, ali posnetki obstajajo in potem njihovo objavo. Trump se je potem delal norca iz vseh skupaj, ko ni hotel niti potrditi ali zanikati obstoj posnetkov. Comey je v kongresu slavno dejal: "Gospod božji, upam, da posnetki obstajajo.".

Trump je namreč zanikal, da bi Comeyja odpustil zaradi preiskave ruske afere, potem je to potrdil, vmes pa še zanikal, da bi od Comeyja zahteval zvestobo ali odstop od preiskave njegovega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna. Preiskavo ruske afere je po odpustitvi Comeyja prevzel posebni tožilec Robert Mueller, ki jo je razširil na morebitno oviranje pravice in ruske posle Trumpove družine.