Revija Reporter
Svet

Končno je tudi Šarec prišel na vrsto za slikanje z Melanio in Donaldom Trumpom: zdravo in adijo v minuti (FOTO)

M. M.

25. sep. 2019 16:44 Osveženo: 16:49 / 25. 9. 2019

Deli na:

Slovenski premier Marjan Šarec se je v New Yorku fotografiral s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom in prvo damo ZDA Melanio Trump. Domnevno ga prvi par Amerike ni vprašal, kakšne skulpture jima postavljamo v Sloveniji.

Šarec se je v New Yorku udeležil tradicionalnega sprejema ameriškega predsednika za vodje delegacij na vrhu Združenih narodov. Običaj je, da se gostitelj fotografira z vsemi voditelji, ki so prišli na sprejem, in tako so tudi letos predsedniki držav in vlad v vrsti čakali na svoj trenutek s Trumpom in Melanio.

Srečanje s prvim parom ZDA je bežna zadeva brez pravega pogovora. Trump ob obilici gostov namreč nima časa za kaj več kot vljuden pozdrav in par izmenjanih besed. Iz službe vlade za informiranje niso sporočili, katere besede so to bile in ali sta Šarec in prva dama rekla tudi kaj v slovenskem jeziku. O bizarnih skulpturah, ki sta jih Donald in Melania nedavno dobila v Sloveniji, verjetno niso govorili.

Skulptura ameriškega predsednika Donalda Trumpa v vasi Sela pri Kamniku.

Primož Lavre

Leseni spomenik Melanie Trump, ki stoji v Rožnem pri Sevnici, je razdelil javnost.

Bobo


Podobno na kratko sta se s Trumpom v preteklosti srečala že bivši premier Miro Cerar in predsednik države Borut Pahor, slednji pa je imel približno enako dolga srečanja tudi s Trumpovim predhodnikom Barackom Obamo. Reci svoj pozdrav, nasmehni se za kamere, ne zavlačuj in adijo.