tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zloglasni kavaški klan naj bi pripravljal atentat na predsednika Vučića

Deli na:
Zloglasni kavaški klan naj bi pripravljal atentat na predsednika Vučića

Aleksandar Vučić - Foto: Bobo

Srbska premierka Ana Brnabić je včeraj zvečer za srbsko televizijo Prva potrdila, da je tamkajšnja policija dobila informacije o tem, da skupina, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom, načrtuje atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kot je dejala, gre za najresnejše grožnje doslej. Zatrdila je, da bodo Vučića zaščitili, poroča Tanjug.

Po besedah Brnabićeve, ki so jih povzeli na srbski tiskovni agenciji Tanjug, naj bi atentat pripravljala skupina, ki bi jo lahko vodil Radoje Zvicer iz zloglasnega kavaškega klana, ki naj bi se ukvarjal s prodajo drog in tudi naročenimi umori. "Informacijo smo dobili od Europola minuli petek, preko ene od držav EU. Povsem jasno je, da se pripravlja atentat na Vučića, in to na določen datum v februarju. Od dobljene informacije naše pristojne službe delajo vse, da bi našli vpletene," je dejala premierka.

Dodala je tudi, da ne gre za prvo grožnjo, ki so jo zasledili. A če so doslej uspeli preprečevati, da bi se morda uresničile, gre tokrat za "najresnejšo grožnjo, kar so jo kdaj videli".

Podrobnosti ni razkrila, je pa dodala, da so poostrili Vučićevo varovanje, pri čemer pa je izrazila pričakovanje, da predsednik verjetno ne bo želel spremeniti svojega načina dela.

Vučić je zvečer na Instagramu po poročanju Tanjuga kot odziv na informacije o načrtih za njegov atentat zapisal: "Ni umika. Premagali jih bomo. Skupaj."