ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zloglasni kavaški klan naj bi pripravljal atentat na predsednika Vučića

Deli na:
Zloglasni kavaški klan naj bi pripravljal atentat na predsednika Vučića

Aleksandar Vučić - Foto: Bobo

Srbska premierka Ana Brnabić je včeraj zvečer za srbsko televizijo Prva potrdila, da je tamkajšnja policija dobila informacije o tem, da skupina, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom, načrtuje atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kot je dejala, gre za najresnejše grožnje doslej. Zatrdila je, da bodo Vučića zaščitili, poroča Tanjug.

Po besedah Brnabićeve, ki so jih povzeli na srbski tiskovni agenciji Tanjug, naj bi atentat pripravljala skupina, ki bi jo lahko vodil Radoje Zvicer iz zloglasnega kavaškega klana, ki naj bi se ukvarjal s prodajo drog in tudi naročenimi umori. "Informacijo smo dobili od Europola minuli petek, preko ene od držav EU. Povsem jasno je, da se pripravlja atentat na Vučića, in to na določen datum v februarju. Od dobljene informacije naše pristojne službe delajo vse, da bi našli vpletene," je dejala premierka.

Dodala je tudi, da ne gre za prvo grožnjo, ki so jo zasledili. A če so doslej uspeli preprečevati, da bi se morda uresničile, gre tokrat za "najresnejšo grožnjo, kar so jo kdaj videli".

Podrobnosti ni razkrila, je pa dodala, da so poostrili Vučićevo varovanje, pri čemer pa je izrazila pričakovanje, da predsednik verjetno ne bo želel spremeniti svojega načina dela.

Vučić je zvečer na Instagramu po poročanju Tanjuga kot odziv na informacije o načrtih za njegov atentat zapisal: "Ni umika. Premagali jih bomo. Skupaj."