Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V BiH skoraj 300 novih okužb z novim koronavirusom, največ od začetka epidemije

Deli na:
V BiH skoraj 300 novih okužb z novim koronavirusom, največ od začetka epidemije

Koronavirus. - Foto: Niko Časar

V Bosni in Hercegovini so včeraj potrdili 289 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka epidemije. 186 okužb so zabeležili v Federaciji BiH - od tega 99 v Sarajevu -, 103 pa v Republiki srbski, so včeraj sporočile zdravstvene oblasti v državi. V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili še 325 novih primerov okužbe, umrlo je osem ljudi.

V BiH število okužb z novim koronavirusom že nekaj časa vztrajno narašča. Potem ko od konca junija dnevno število redno presega 100, je bilo včeraj prvič doslej potrjenih več kot 200 primerov okužbe. V petek so jih potrdili 173.

Skupno so doslej v državi potrdili prek 5000 okuženih, približno polovica jih je že okrevala. Umrlo je skupno 190 ljudi.

Razmere se še naprej zaostrujejo tudi v Srbiji, kjer so v zadnjem dnevu ob nekaj več kot 7400 testih potrdili še 325 okužb. Za posledicami okužbe je umrlo še osem ljudi, na ventilatorjih je trenutno 86 bolnikov.

Največ smrtnih žrtev od začetka epidemije so v Srbiji zabeležili v petek, ko je umrlo 11 ljudi. Vsega skupaj so doslej potrdili 15.829 primerov okužbe, umrlo je 306 ljudi.

Najhuje je trenutno v Beogradu, kjer so zabeležili kar 80 odstotkov vseh novih okužb v zadnjih dneh, na spletni strani poroča časnik Blic. V približno desetih mestih v državi, vključno s prestolnico sicer znova veljajo številni omejevalni ukrepi.