miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Zima v ZDA še kar grize

Deli na:
Zima v ZDA še kar grize

Foto: Reuters

Snežno neurje, ki je konec minulega tedna dele srednjega zahoda ZDA prekrilo z debelo snežno odejo, se je včeraj približalo vzhodni obali in v države Nove Anglije prineslo sneg pomešan z dežjem. Neurje se bo nocoj premaknilo nad Atlantik. Zaradi neurja pa so morali odpovedati več sto letov os srednjega zahoda do vzhoda države.

Snežno neurje je dele držav Kansas in Kolorado prekrilo z do 40 centimetrov debelo snežno odejo, bilo pa je tudi nekaj prometnih nesreč. V Kansasu sta zaradi slabih razmer na cestah umrli dve osebi, vreme pa je botrovalo nesrečam tudi v državah Illinois in Missouri.

V nedeljo je snežilo v Virginiji in včeraj zjutraj je na območju letališča Dulles pri prestolnici Washington zapadlo do sedem centimetrov snega. Sneg je moker, temperature pa nad ničlo, tako da večjih težav ni, razen razočaranja ljudi nad pozno pomladjo.

Po podatkih ameriške Nacionalne meteorološke službe pa bi lahko na prestolnico Washington, zvezne države Ohio, Pennsylvanio in New Jersey včeraj zapadlo do 20 centimetrov snega. Medtem pa je v St. Louisu v zvezni državi Missouri v nedeljo zapadlo za ta čas rekordnih 32 centimetrov snega, ki je včeraj še vedno padal.

Do sredine včerajšnjega dne so morali na vzhodu države odpovedati najmanj 536 letov, največ v New Yorku, Philadelphii in Washingtonu.

Loading...