kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zima ubija: zimska neurja v ZDA zahtevala že več življenj

Deli na:
Zima ubija: zimska neurja v ZDA zahtevala že več življenj

Foto: Reuters

Zimska neurja, ki se iz zahoda ZDA pomikajo proti vzhodu, so doslej zahtevala šest življenj, brez elektrike pa je ostalo okoli 300.000 odjemalcev. Odpovedanih je bilo okrog 900 poletov, kmalu pa jih bo še več, saj se neurja selijo proti gosto poseljenemu vzhodu ZDA.

Včeraj sta v prometni nesreči v Arkansasu umrli dve osebi, že v torek pa so zasnežene ceste v Oklahomi zahtevale dve življenji. Prav tako v torek je v Teksasu izruvano drevo ubilo moškega v avtomobilu, tornado v Louisiani pa je vrgel drevo na hišo in ubil enega od stanovalcev.

Osrednji del ZDA so zajela snežna neurja, države ob Mehiškem zalivu pa močni nalivi in tornadi. Najhuje jo je skupilo mesto Mobile v Alabami, ki ga je prizadelo več tornadov. Na srečo niso povzročili smrtnih žrtev, ampak le gmotno škodo. V Alabami, Mississippiju, Teksasu in Louisiani je sicer v torek divjalo skupaj 34 tornadov.

Na poti slabega vremena je v Teksasu, Oklahomi, Mississippiju, Louisiani in Alabami ostalo brez elektrike skoraj 100.000 odjemalcev, samo v Arkansasu pa 190.000. Neurja so do večera že dosegla vzhodno obalo ZDA in žalostna statistika žrtev ter škode pa se bo še povečevala.