viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci proti Makedoniji za potrditev poti v Francijo

Deli na:
Slovenci proti Makedoniji za potrditev poti v Francijo

Foto: Eurobasket2015.org

Slovenske košarkarje čaka danes še zadnja tekma v predtekmovanju evropskega prvenstva v Zagrebu. Ponovno od 15. uri se bodo pomerili z Makedonijo.

Slovenija si je pred odhodom na eurobasket zastavila cilj vsaj tretje mesto v skupini C. Tako bi se v osmini finala srečala z drugouvrščeno ekipo iz skupine D, kjer je položaj pred zadnjim krogom še precej nejasen. Glede na to, da Slovenija ob zmagi proti Makedoniji ne more višje od tretjega mesta - ob porazu pa je lahko četrta ali pa celo izpade iz nadaljnjega tekmovanja, če Gruzija pripravi presenečenje proti Hrvaški -, so njeni možni tekmeci v osmini finala Litva, Latvija ali Češka.

Trener Jure Zdovc je že večkrat povedal, da se s preračunavanjem ne ubada in da gre vsako tekmo na zmago. Njegova največja bojazen je utrujenost igralcev, ki so v petih dneh odigrali štiri tekme. A to velja tudi za Makedonijo, ki ima ob tem v povprečju precej starejšo postavo in ne tako dolgo klop kot Slovenija. Je pa tudi res, da bodo šli na vse ali nič, saj jih le zmaga pelje v nadaljnje tekmovanje.

"Veliko igrajo ena na ena, so neugodna ekipa, vendar mislim, da smo mi boljši," pravi Blažič, Zoran Dragić pa dodaja: "To je tekma, ki jo moramo dobiti, podobno kot proti Gruziji in Nizozemski."

Najstarejši slovenski reprezentant, kapetan Jure Balažić (34 let), meni, da je ekipa fizično dobro pripravljena. "Veliko smo delali na fizični kondiciji. Sigurno nismo tako sveži kot na začetku tekmovanja, a glede na to, da imamo dovolj igralcev na voljo, mislim, da s tem ne bo težav."

Makedonija za napredovanje potrebuje zmago in še ugoden razplet na zadnji tekmi, se pravi zmago Hrvaške proti Gruziji. Njihov organizator igre Vlado Ilievski zato pravi: "Samo uspeh nas vodi naprej. Moramo igrati, kot da je to naša zadnja tekma v življenju."