peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

ZDA zaradi mučenja Jehovovih prič uvedle sankcije proti dvema ruskima zveznima policistoma

Deli na:
ZDA zaradi mučenja Jehovovih prič uvedle sankcije proti dvema ruskima zveznima policistoma

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

ZDA so objavile, da so uvedli sankcije proti dvema šefoma ruske zvezne policije v ruskem mestu Surgut, kjer naj bi mučili pripadnike Jehovovih prič. Vladimir Jermolajev in Stepan Tkač skupaj z ožjimi družinskimi člani ne smeta v ZDA, kaj hujšega pa jima ne grozi.

State Department trdi, da sta Jermolajev in Tkač februarja letos vodila zasliševanje najmanj sedmih Jehovovih prič, ki so jih mučili z dušenjem, elektrošoki in pretepanjem.

Rusija od leta 2017 naprej kazensko preganja Jehovove priče, ker jih je vrhovno sodišče opredelilo kot ekstremistično organizacijo. V zaporu ali v hišnem priporu trenutno na sojenje čaka 60 pripadnikov Jehovovih prič, pod preiskavo pa jih je 250.

Februarja letos je bil pripadnik Jehovovih prič Dennis Christensen obsojen na šest let zapora samo zaradi svoje vere. Ruska policija pripadnikom omenjene vere zasega premoženje, proti njim izvaja racije in druge oblike državnega pritiska.

State Department poziva Rusijo h končanju krivične kampanje proti Jehovovim pričam in naj nemudoma izpusti več kot 200 posameznikov, ki so trenutno zaprti zaradi izražanja svoje vere. Rusko vlado poziva tudi, naj konča kulturo nekaznovanja uradnikov zaradi mučenja in zlorab.

loading...
Loading...