Franko Bajc Svet24.si

Zmagovalec šova Kmetija se je iz temnolasca ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

Davo Karničar Svet24.si

Umrl je Davo Karničar

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

ajda sitar Njena.si

Malo ljudi ve, a zgodila se je sanjska poroka ...

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

Svet

ZDA zaradi mučenja Jehovovih prič uvedle sankcije proti dvema ruskima zveznima policistoma

Deli na:
ZDA zaradi mučenja Jehovovih prič uvedle sankcije proti dvema ruskima zveznima policistoma

Foto: Profimedia - Fotografija je simbolična

ZDA so objavile, da so uvedli sankcije proti dvema šefoma ruske zvezne policije v ruskem mestu Surgut, kjer naj bi mučili pripadnike Jehovovih prič. Vladimir Jermolajev in Stepan Tkač skupaj z ožjimi družinskimi člani ne smeta v ZDA, kaj hujšega pa jima ne grozi.

State Department trdi, da sta Jermolajev in Tkač februarja letos vodila zasliševanje najmanj sedmih Jehovovih prič, ki so jih mučili z dušenjem, elektrošoki in pretepanjem.

Rusija od leta 2017 naprej kazensko preganja Jehovove priče, ker jih je vrhovno sodišče opredelilo kot ekstremistično organizacijo. V zaporu ali v hišnem priporu trenutno na sojenje čaka 60 pripadnikov Jehovovih prič, pod preiskavo pa jih je 250.

Februarja letos je bil pripadnik Jehovovih prič Dennis Christensen obsojen na šest let zapora samo zaradi svoje vere. Ruska policija pripadnikom omenjene vere zasega premoženje, proti njim izvaja racije in druge oblike državnega pritiska.

State Department poziva Rusijo h končanju krivične kampanje proti Jehovovim pričam in naj nemudoma izpusti več kot 200 posameznikov, ki so trenutno zaprti zaradi izražanja svoje vere. Rusko vlado poziva tudi, naj konča kulturo nekaznovanja uradnikov zaradi mučenja in zlorab.

loading...
Loading...