Revija Reporter
Svet

Kremelj: Nismo hekerski zlobneži

STA

17. apr. 2018 15:40 Osveženo: 15:42 / 17. 4. 2018

Deli na:

Kremelj je danes zavrnil svarila ZDA in Velike Britanije pred zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu kot neutemeljena. "Ne vemo, na čem temeljijo te obtožbe," je dejal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov.

"Tako kot v preteklosti se naši ameriški in britanski kolegi niso mučili, da bi poiskali argumente, četudi šibke," je dejal Peskov in dodal, da so trditve neutemeljene in neupravičene.

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost, FBI in britanski Nacionalni center za kibernetsko varnost so v ponedeljek skupaj posvarili svet pred zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu.

Omenjene tri agencije so poudarile, da so tarče zlobnih ruskih dejavnosti vlade in zasebne organizacije, kritična infrastruktura in ponudniki interneta, ki jih oskrbujejo. Rusi naj bi napadali usmerjevalnike.

"Akterji s podporo ruske države uporabljajo kompromitirane usmerjevalnike za vohunske napade, krajo intelektualne lastnine, dostop do omrežja žrtev in polaganje temeljev za bodoče operacije," so posvarili Američani in Britanci.