Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

Svet

ZDA ne bodo uvedle sankcij proti venezuelskim častnikom, ki bodo podprli Guaidoja

Deli na:
ZDA ne bodo uvedle sankcij proti venezuelskim častnikom, ki bodo podprli Guaidoja

Foto: Reuters - Predsednik nacionalne skupščine Juan Guaido se je razglasil za začasnega predsednika. Po Trumpovi podpori so ga priznale številne države, posredno tudi EU

ZDA so v sredo napovedale, da ne bodo uvedle sankcij proti tistim častnikom venezuelske vojske, ki bodo odrekli podporo predsedniku Nicolasu Maduru in bodo podprli začasnega predsednika Juana Guaidoja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je na Twitterju častnike venezuelske vojske pozval, naj podprejo Guaidoja, v nasprotnem primeru pa zagrozil s posledicami.

ZDA bodo preučile opustitev sankcij za vse venezuelske vojaške častnike, ki se zavzemajo za demokracijo in priznavajo vlado predsednika Guaidoja, je Bolton zapisal na Twiterju. "V nasprotnem primeru se bo mednarodni finančni krog popolnoma zaprl. Naredite pravo izbiro!" jih je pozval.

Ponudba ZDA prihaja potem, ko je Guaido vojakom, ki bi prestopili na njegovo stran, ponudil amnestijo za zločine, storjene v času Madurovega režima.

ZDA so uvedle sankcije proti več kot 65 sedanjim in nekdanjim venezuelskim uradnikom, med njimi je tudi več vojaških poveljnikov.

Guaido se je samooklical za začasnega predsednika države 23. januarja, saj tako kot večina mednarodne skupnosti izpostavlja spornost lanskih predsedniških volitev, na katerih je Maduro dobil drugi mandat. ZDA, Kanada, Kolumbija, Brazilija in več deset drugih držav, med njimi večina članic EU, so ga priznale kot legitimnega začasnega predsednika do novih volitev.

Loading...