Sašo Hribar za obrez Dobra karma

'Ne bi več tlačil tega sveta, če Andreja ne bi ...

donald-trump, arlington Svet24.si

VIDEO: Trump omotičen in zibajoč. Je za to kriva...

jansa sarec pl Reporter.si

Twitter se norčuje iz Janševih obtožb: Šarec ...

trgovka, trgovina, blagajna Svet24.si

"Če bodo ob nedeljah trgovine odprte, bodo ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

Svet

Zaradi safarija in lova v Namibiji obtožen korupcije

Deli na:

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je vložil obtožnico proti bivšem direktorju javnega podjetja Hrvaške vode, ki upravlja s hrvaškimi vodnimi viri, Jadranku Husariću in še dvema direktorjema.

Slednja sta Husariću plačala safari v Namibiji v zameno za njegovo posredovanje pri poslovanju njunih podjetij s Hrvaškimi vodami.

Uskok bremeni direktorja podjetja Vodoprivreda Lonja-Zelina, Zorana Crnekovića, in direktorja podjetja Proning Božidarja Deduša kot tudi Husarića podkupovanja ter zlorabe položaja in pooblastil.

V obtožnici, ki jo je tožilstvo objavilo na svoji spletni strani, niso navedli vsote, ki ga je trojica porabila v lastno korist in bi ga morali vrniti v primeru obsodbe. Objavili pa so, da so poleg stroškov potovanja in lova v Namibiji v podkupnino šteli tudi stroške prevoza lovskih trofej na Hrvaško.

Trojica je bila na safariju v začetku junija 2009, namen potovanja pa so opisali kot strokovno izpopolnjevanje. Na podlagi tega je Dedušovo podjetje plačalo njegove stroške. Crneković je v svojem podjetju tri letalske vozovnice zabeležil kot storitev cestnega prevoza, v tednu, ki ga je preživel v Nambiji, pa ni tudi ni zabeležena njegova odsotnost z delovnega mesta. Partnersko podjetje Crnekovićeve družbe je plačalo stroške za prevoz lovskih trofej iz Namibije na Hrvaško.

Potem ko je Uskok marca lani sprožil preiskavo v omenjenem primeru, je Husarić v medijih zanikal prirejanje razpisov in krajo denarja. Pot v Namibijo je takrat predstavil kot svoj dopust in zanikal, da bi stroške plačale Hrvaške vode.

loading...
Loading...