princ harry Svet24.si

FOTO: Harry prispel k soprogi in sinu, Meghan po ...

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

robert-roškar Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zakaj je Roškar prodajalki pokazal...

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosuplju: 44-letnik umoril ...

Izvajanje Ifa inicicije v Avstraliji Dobra karma

Robert Lavtar: »Sem gnostik in hodim po poti ...

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Svet

Zaradi safarija in lova v Namibiji obtožen korupcije

Deli na:

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je vložil obtožnico proti bivšem direktorju javnega podjetja Hrvaške vode, ki upravlja s hrvaškimi vodnimi viri, Jadranku Husariću in še dvema direktorjema.

Slednja sta Husariću plačala safari v Namibiji v zameno za njegovo posredovanje pri poslovanju njunih podjetij s Hrvaškimi vodami.

Uskok bremeni direktorja podjetja Vodoprivreda Lonja-Zelina, Zorana Crnekovića, in direktorja podjetja Proning Božidarja Deduša kot tudi Husarića podkupovanja ter zlorabe položaja in pooblastil.

V obtožnici, ki jo je tožilstvo objavilo na svoji spletni strani, niso navedli vsote, ki ga je trojica porabila v lastno korist in bi ga morali vrniti v primeru obsodbe. Objavili pa so, da so poleg stroškov potovanja in lova v Namibiji v podkupnino šteli tudi stroške prevoza lovskih trofej na Hrvaško.

Trojica je bila na safariju v začetku junija 2009, namen potovanja pa so opisali kot strokovno izpopolnjevanje. Na podlagi tega je Dedušovo podjetje plačalo njegove stroške. Crneković je v svojem podjetju tri letalske vozovnice zabeležil kot storitev cestnega prevoza, v tednu, ki ga je preživel v Nambiji, pa ni tudi ni zabeležena njegova odsotnost z delovnega mesta. Partnersko podjetje Crnekovićeve družbe je plačalo stroške za prevoz lovskih trofej iz Namibije na Hrvaško.

Potem ko je Uskok marca lani sprožil preiskavo v omenjenem primeru, je Husarić v medijih zanikal prirejanje razpisov in krajo denarja. Pot v Namibijo je takrat predstavil kot svoj dopust in zanikal, da bi stroške plačale Hrvaške vode.

loading...
Loading...