ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Svet

Zaradi plezalca evakuirali obiskovalce z Eifflovega stolpa

Deli na:
Zaradi plezalca evakuirali obiskovalce z Eifflovega stolpa

Foto: Reuters - V Parizu so se uradniki zavezali, da bodo odprli "hladne prostore" v javnih zgradbah, postavili začasne vodne fontane in pustili mestne parke ponoči odprte.

V Parizu so danes z Eifflovega stolpa evakuirali obiskovalce, potem ko so na njem opazili moškega, ki se je vzpenjal po konstrukciji, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil upravitelj te znamenitosti. Plezalca so že prijeli, v torek bo stolp za obiskovalce ponovno odprt, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Opazili smo plezalca. To je običajen postopek. Ustaviti moramo tistega, ki pleza, zato evakuiramo obiskovalce s stolpa," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovani predstavnik oblasti. Dodal je, da so na kraj dogajanja že prišli policisti in gasilci. Evakuirali so tudi ljudi s prostora okoli Eifflovega stolpa.

Po šestih urah, ki jih je moški preživel na stolpu, so ga prijele službe za nujne primere, zato bo jutri stolp spet normalno odprt za obiskovalce.

Znamenitosti tokrat niso prvič evakuirali zaradi plezalca. Podobno se je po navedbah AFP zgodilo oktobra 2017, ko so morali ljudje zapustiti Eifflov stolp zaradi moškega, ki je grozil s samomorom.

Eifflov stolp, ki letos praznuje 130 let, je po navedbah AFP najbolj obiskana plačljiva turistična znamenitost na svetu. Na leto ga obišče okoli sedem milijonov ljudi.

Loading...