Revija Reporter
Slovenija

Lendavski razgledni stolp dočakal tristotisočega obiskovalca

STA

3. nov. 2018 16:36 Osveženo: 16:36 / 03. 11. 2018

Deli na:

Na razgledni stolp Vinarium v Lendavskih goricah se je danes povzpel že tristotisoči obiskovalec. Na stolpu, ki je septembra praznoval tretjo obletnico delovanja, so mu izročili darilo, ob tej priložnosti pa pripravili tudi manjšo slovesnost in zabavno-kulturni program.

Kot so sporočili iz Občine Lendava, je jubilejni obiskovalec Stjepan Križnik, ki je najvišji razgledni stolp v Sloveniji obiskal v okviru sindikalnega izleta Steklarne Rogaška.

Stolp Vinarium, ki ga imenujejo tudi pomurski Eifflov stolp, je visok 53,5 metra in ponuja razgled na slovensko, madžarsko, avstrijsko in hrvaško pokrajino. Odprli so ga 2. septembra 2015, zanimanje zanj in obisk pa vsako leto vztrajno rasteta.

"Ponosen sem, da stolp vsako leto obišče okoli 100.000 ljudi. Ob zaključku tretjega leta delovanja smo se torej zelo razveselili že 300.000. jubilejnega obiskovalca in trudili se bomo, da ohranimo tak ritem še naprej," je ob tej priložnosti dejal predsednik Turistične zveze Lendava Janez Somi.

Največ obiskovalcev naštejejo na stolpu v času praznikov, 1. maja letos ga je denimo obiskalo kar 1728 ljudi. Visok obisk pa so beležili tudi med velikonočnimi prazniki, ko se je na stolp povzpelo več kot 3500 obiskovalcev.

Zadovoljen je tudi župan Občine Lendava Anton Balažek. "Stolp ima v povprečju 100.000 obiskovalcev na leto, kar je izjemen uspeh, celo večji, kot smo kadarkoli pričakovali. Vesel sem, da ta projekt dosega presežke in okolju vrača vložek," je dejal.

Stolp Vinarium je skozi celo leto središče pestrega dogajanja, saj so pred kratkim gostili postojanko v sklopu mednarodnega relija električnih vozil, razglasitev naj kopališča Radia SI, v poletnem času je bil prizorišče festivala ljubiteljske kulture z nastopi društev. Tudi v prihodnje se obeta kar nekaj dogodkov, že prihodnji teden bodo na prizorišču stolpa pripravili martinovanje s pestrim programom.