sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi obtožb o spolnem napadu aretirali indijskega guruja

Deli na:
Zaradi obtožb o spolnem napadu aretirali indijskega guruja

Foto: Arhiv Reporterja

Indijska policija je zaradi obtožb o spolnem napadu na 16-letno dekle aretirala priljubljenega indijskega guruja, je povedal namestnik policijskega komisarja v mestu Jodhpur, Ajay Pal Lamba. 72-letnega duhovnega voditelja Asharama Bapuja so aretirali danes nekaj po polnoči v mestu Indore, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Asharam naj bi napadel dekle, katere starša sta njegova verska privrženca. Aretirali so ga, potem ko ni spoštoval postavljenega roka, do katerega bi se moral sam javiti na policijski postaji in predstaviti svojo verzijo dogodkov.

Guru je sicer v petek policistom dejal, da se fizično ne počuti dovolj močnega in da potrebuje več časa, da stopi pred policijo v mestu Jodhpur, kjer je do domnevnega napada prišlo. "Njegova prošnja je bila zavrnjena," je pojasnil Lamba.

Duhovni voditelj z belo brado sicer obtožbe na svoj račun zavrača kot politično zaroto.

Napad naj bi se zgodil 15. avgusta, ko je Asharam svoje privržence, tudi žrtev in njene starše, zbral na duhovnem srečanju. Staršem je nato dejal, da se mora z njihovo hčerko srečati na samem, saj naj bi jo obsedli zli duhovi. Ko sta bila v sobi sama, naj bi guru dekle spolno napadel, kar je 16-letnica staršem povedla dva dni kasneje.

Družina je nato odpotovala v New Delhi, da bi se z duhovnim voditeljem soočila. Guru se z njimi ni želel srečati, pač pa jim je dejal, naj se obrnejo na policijo.

Asharam se je januarja letos znašel pod hudim plazom kritik, potem ko je dejal, da bi se 23-letna študentka, žrtev krutega skupinskega posilstva na avtobusu v New Delhiju, po katerem je zaradi hudih poškodb umrla, smrti lahko izognila, če bi napadalce rotila za milost.